Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύτιμη νίκη στο φινάλε για τον Πανιώνιο | Πήρε το… θρίλερ ο Απόλλωνας

 

Με συγκλονιστικά παιχνίδια ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 Πόλο Ανδρών, όπου οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν στο ντέρμπι επί του Περιστερίου, ενώ η “αμφίβια ταξιαρχία”… επιβίωσε στο τέλος, επικρατώντας επί του Παναθηναϊκού. 

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 11-10

Συναρπαστικό ντέρμπι είδαμε στο κατάμεστο κολυμβητήριο στο πάρκο Γουδή για την 1η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Group 1 του πρωταθλήματος Πόλο της Α1 Ανδρών, με τους φιλοξενούμενους του Απόλλωνα Σμύρνης να παίρνουν τελικά το πολύτιμο “διπλό” στην τελευταία περίοδο με 11-10. Μετά από συγκλονιστική εξέλιξη με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ο Χονδροκούκης πέτυχε το νικητήριο γκολ, 5.17 πριν από τη λήξη αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε όπου δεν άλλαξε κάτι. Ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε στους 35 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στους 25.

Οκτάλεπτα: 4-3, 3-4, 3-3, 0-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Χωματάς, Δευτεραίος 1, Τόττης 1, Αντζιτς 1, Σγουρίδης 2, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης 2, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 2, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Τουρκομένης, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Μυρίλος, Τσιαβαλιάρης.

Διαιτητές: Κωνσταντινίδης, Κουρτίδης

Χίος – Χανιά 11-8

Συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του ο ΝΟ Χίου, που εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και επιβλήθηκε επί του ΝΟ Χανίων με 11-8 στο νησιωτικό ντέρμπι της 1ης αγωνιστική του Group 2 της Β’ φάσης της Α1 πόλο Αδρών, στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας. Με βασικό όπλο την άμυνα και τον νεοαποκτειθέντα Αμερικανό τερματοφύλακά του Άλεξ Γουλφ σε καλή μέρα, αλλά και καθοριστικά γκολ σε κρίσιμα σημεία, οι Χιώτες πήραν προβάδισμα και με τέσσερα γκολ 8-4, στις αρχές της τρίτης περιόδου και στη συνέχεια κατάφεραν με σωστή διαχείριση να σφραγίσουν τη νίκη με το τελικό 11-8.

Οκτάλεπτα: 3-3, 4-1, 2-4, 2-0.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Γουλφ, Μιμίδης 1, Παππάς, Χαλατζιάν 1, Καρακάσης 3, Κανδιόγλου, Τζώρτζης, Παζαΐτης 2, Χατζηστεφάνου 1, Βέκκος 1, Γαβαλάς Ι. 2, Καρακούρος Αμπάζης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάνθος Βουλγαράκης): Λεβεντάκης, Παππάς, Πολύζος, Μητράκης, Αγιωργούσης, Μπατάκης, Αποστολάκης 1, Χαριτάκης 4, Ντα Σίλβα 1, Σολεϊμάνιπακ, Σπάχιτς, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Νικολαΐδης, Χατζηκυριακάκης.

Διαιτητές: Μπιράκης, Σπανούδης

Πανιώνιος – Περιστέρι 9-7

Συγκλονιστικό ντέρμπι, για γερά νεύρα, έγινε και στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, με τον Πανιώνιο να παίρνει τη σημαντική νίκη επί του ΓΣ Περιστερίου με 9-7 στο φινάλε του μεταξύ τους αγώνα για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 πόλο Ανδρών και στο πλαίσιο του G1. Παράλληλα οι κυανέρυθροι του Κώστα Δήμου πήραν την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μπουζαλάς έκανε το 8-7 για τον Πανιώνιο (3.18 πριν από τη λήξη) και ο Γκιουβέτσης σφράγισε τη νίκη για τους Νεοσμυρνιώτες, 1.08 πριν από το φινάλε. Ο Πανιώνιος έφτασε, έτσι, στους 39 βαθμούς στον G1 Όμιλο, ενώ αντίθετα η ομάδα του Κώστα Λούδη παρέμεινε στους 24.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-1, 3-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης 1, Μπιτάτζε 2, Νταλάπας 1, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης Π., Παπάκος, Γούνας 2, Κανελλόπουλος Χρ., Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Γεωργακόπουλος.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Τοράκης 2, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Μπιτσάκος Χρ., Καρούντζος 1, Φώσκολος 1, Χρυσοσπάθης 2, Μαστρογιαννάκος, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδ.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μοίραλης

ΑΕΚ – Ηλυσιακός 10-7

Περίμενε την πεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος Α1 πόλο Ανδρών για να κάνει σεφτέ στις νίκες ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Ηλυσιακός. Η ομάδα του Τάσου Σχίζα, μάλιστα, απέδρασε με ένα σπουδαίο “διπλό” από την έδρα της ΑΕΚ στον Άλιμο, επικρατώνατς με 10-7 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Group 2. Ο Ηλυσιακός έφτασε στους 4 βαθμούς (έχει και μια ισοπαλία) και ανέβηκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (ξεπέρασε τον Νηρέα Χαλανδρίου), ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 15 και είναι πλέον 5η (13η στο σύνολο) στο G2. Ένα χρονικό διάστημα στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Σχίζα ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς, πήρε το προβάδισμα των τριών γκολ και το διατήρησε μέχρι το φινάλε. Κορυφαίοι του οι δυο Ιάπωνες και κυρίως ο Αράκι (3 γκολ).

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 2-4, 2-2.

ΑΕΚ (Νίκος Βενετόπουλος): Καραμπέτσος, Φωτεινάκης, Σταμέλος, Κοκκινάκης, Βούκσεβιτς 1, Γαλάνης, Γκάτσος 1, Μαρινάγης, Παπάκος Κ. 1, Στελλάτος 2, Αράγια 2, Αβαγιανός, Χαϊδόπουλος, Ζαχόπουλος, Ζακχαίος.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Τάσος Σχίζας): Κατσινούλας, Αράι 1, Κρανιάς, Μπομπός, Μοσχοβέλης, Λεμπέσης, Δήμου Π., Καραβιώτης 1, Τουμπούρος 1, Τσιστράκης 1, Ξυλάς 1, Αράκι 3, Ασβέστης, Σφηκάκης 2, Τσιφτσής.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κραβαρίτης

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Γκρουπ 1

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

15:00 ΠΑΟΚ – Εθνικός Πειραιά
16:00 ΓΣ Περιστερίου – Ολυμπιακός
16:00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Παναθηναϊκός
19:00 Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος

Γκρουπ 2

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

15:30 ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός
15:30 ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου
18:00 Παλαιό Φάληρο – ΑΕΚ
20:30 Ηλυσιακός – Νηρέας Χαλανδρίου

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία ΕΔΩ.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Για το… τρεμπλ τελικών ο Παναθηναϊκός, για την έκπληξη ο Μίλωνας

admin

Για την νίκη στην Μπολόνια και το βλέμμα στο πλεονέκτημα

admin

Ισπανία (30η αγωνιστική): Ντέρμπι παραμονής και τελευταία ευκαιρία για αντεπίθεση

admin
Translate »
×