ΕΛΛΑΔΑ

Ποπ κορν ή φρούτα και λαχανικά; Τι είναι πιο υγιεινό; Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

Το ποπ κορν αποτελεί μια ακαταμάχητη λιχουδιά, στην οποία πολλοί δυσκολεύονται να αντισταθούν.

Αποτελεί την κορυφαία επιλογή για τις βραδιές σινεμά ή τις βραδιές ταινίας στο σπίτι, συνοδεύει ποτά και κοκτέιλ και είναι πιθανό να έχετε κάποιες σακούλες αποθηκευμένες σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού σας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες λιχουδιές που συνηθίζονται στα πάρτι, το ποπ κορν προσφέρει πραγματικά κάποια οφέλη για την υγεία. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, 100 γραμμάρια ποπ κορν περιέχουν 12,9 γραμμάρια πρωτεΐνης, 14,5 γραμμάρια διαιτητικών ινών και 329 χιλιοστόγραμμα καλίου.

Επιπλέον, το ποπ κορν είναι 100% ολικής άλεσης, καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα σνακ. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ποπ κορν περιέχει πολυφαινόλες σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ακόμα και από φρούτα και λαχανικά.

Σύμφωνα με το healthdigest.com, ο Joe Vinson, καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβάνια, παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης του 2019 που αφορούσε τα απροσδόκητα οφέλη του ποπ κορν για την υγεία. Ο Vinson ανέφερε ότι οι πολυφαινόλες, που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, είναι πιο συγκεντρωμένες στο ποπ κορν λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό, περίπου 4%, σε αντίθεση με τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν 90% νερό.

Η μελέτη έδειξε ότι μία μερίδα ποπ κορν περιέχει μέχρι και 300 χιλιοστόγραμμα πολυφαινολών, ενώ τα φρούτα έχουν μέχρι 160 χιλιοστόγραμμα και το γλυκό καλαμπόκι 114 χιλιοστόγραμμα.

Οι πολυφαινόλες, που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, μειώνουν την φλεγμονή και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την κυκλοφορία. Η διατροφολόγος Alina Petre, μιλώντας στο Healthline, δήλωσε ότι οι πολυφαινόλες, που βρίσκονται φυσικά σε φυτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, βότανα, μπαχαρικά, τσάι, μαύρη σοκολάτα και κρασί, μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που θα μπορούσαν να βλάψουν τα κύτταρα και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου, τη λειτουργία της μνήμης, να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προστατευτείτε από καρδιακές παθήσεις, το ποπ κορν δεν είναι κακή επιλογή. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε ότι το απλό ποπ κορν μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία, αλλά η προσθήκη αλατιού, βουτύρου ή άλλων σαλτσών μπορεί να αντισταθμίσει αυτά τα οφέλη. Το ίδιο ισχύει και για την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων ποπ κορν.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Elias – Πότε έρχεται βροχή στην Αθήνα

Η νόσος – σιωπηλός δολοφόνος που επηρεάζει πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα

10 σεισμοί μέσα σε 12 ώρες – Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στον Κορινθιακό Κόλπο

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας, ποινή φυλάκισης για τους παραβάτες

The post Ποπ κορν ή φρούτα και λαχανικά; Τι είναι πιο υγιεινό; Η απάντηση θα σας εκπλήξει! appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Kalimera_Ellada

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *