Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο πρωθυπουργός την ώρα που θα κηδεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, θα προεδρεύει σύσκεψης για το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Την ώρα που στη Μητρόπολη Αθηνών θα γίνεται η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύει σύσκεψης για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε μετά από διυπουργική σύσκεψη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να ταφεί ως ιδιώτης, χωρίς δηλαδή να του αποδοθούν τιμές πρώην αρχηγού κράτους. Δικαιολόγησε άλλωστε αυτή του την απόφαση λέγοντας πως ήταν αρχηγός «του Βασιλείου της Ελλάδας» που δεν υπάρχει πλέον.

Αντίθετα με τον πρωθυπουργό, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά, όπως άλλωστε και δύο ακόμα τέως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην κηδεία θα βρεθούν ακόμα, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως μονάρχης, αλλά και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Λάρισας, Χρήστος Κέλλας και Βόρειου Τομέα Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος αλλά και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

The post Πού θα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: KalimeraEllada

Σχετικές αναρτήσεις

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο – «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

admin

Κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο: Ισχυρές καταιγίδες σε Καρδίτσα, νότιο Πήλιο – Πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα

admin

Ουκρανία: Ικανοποίηση για την πρόοδο που σημειώνεται στο Κογκρέσο για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών από τις ΗΠΑ

admin