Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πράσινη… απόδραση από το “Κλ. Βικελίδης”

 

Ο Παναθηναϊκός, άλλαξε… πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, βρήκε δίχτυα με τον Σπόραρ και πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Άρη με 1:0 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των play off της Super League.

Ένα ημίχρονο ήταν… αρκετό για τον Παναθηναϊκό, που εμφανίστηκε ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος, βρήκε δίχτυα με τον Σπόραρ και πήρε τη νίκη με 1:0 που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που “συγκατοικεί” με την ΑΕΚ.

Ο αγώνας:

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τον Άρη να είναι αυτός που απείλησε πρώτος. Στο 6ο λεπτό, ο Νταρίντα επιχείρησε το το σουτ με τη μπάλα να περνά άουτ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του ματς και ανέβασε τον ρυθμό πιέζοντας τον Παναθηναϊκό. Στο 12ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Πάλμα να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και να πετυχαίνει το δοκάρι. Οι “πράσινοι” δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, με τον Κλεϊνχέισλερ, να απειλεί για πρώτη φορά την εστία του Σιαμπάνη, με τον Έλληνα γκολ κίπερ να κρατά ανέπαφη την εστία του. Οι “κίτρινοι” απάντησαν άμεσα με τον Ιτούρμπε να τροφοδοτεί τον Πάλμα και τον τελευταίο να κάνει το πλάσε, που πέρασε λίγο άουτ, με το μηδέν να διατηρείται μέχρι το τέλος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωχελικά και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Στο 57ο λεπτό, οι πράσινοι απείλησαν πρώτοι, με τον Ιωαννίδη να τροφοδοτεί τον Παλάσιος με τον Μαζικού να σταματά την προσπάθειά του. Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Σπόραρ να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβασε ρυθμό και στη συνέχεια βρήκε και το γκολ. Ο Τσέριν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάρλια πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να πηγαίνει προς τον Σπόραρ, τον τελευταίο να βρίσκει με το κεφάλι και να καταλήγει στην εστία του Σιαμπάνη για το 1:0. Οι πράσινοι πήραν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, είχαν την κατοχή και δεν έδωσαν χώρο στον Άρη να δημιουργήσει φάσεις. Ο Τερζής στη συνέχεια πέρασε τον Γκρέι αντί του Ετέμπο στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να αγωνιστεί με δίδυμο στην επίθεση, προκειμένου να φέρει στα ίσα το παιχνίδι. Οι αλλαγές του Έλληνα τεχνικού δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το πάνω… χέρι στην αναμέτρηση. Στο 90+2 ο Καμαρά αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το 1:0 διατηρήθηκε έως το τέλος και το “τριφύλλι” πήρε τη νίκη που το διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 66 βαθμούς.//

Γκολ: 69′ Σπόραρ
Κίτρινες: 27′ Οντουμπάτζο, 62′, 90+2 Καμαρά, 74′ Φαμπιάνο, 77′ Καμάτσο / 12′ Σάντσες, 62′ Σάρλια, 76′ Χουάνκαρ
Κόκκινες: 90+2 Καμαρά
Δοκάρι: 12′ Πάλμα

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (79′ Γκρέι), Πάλμα (71′ Καμάτσο), Γκαρσία (46′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (71′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (90+3 Μάγκνουσον), Παλάσιος (71′ Μπερνάρ), Κλέινχεϊσλερ (60′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σπανούλης: «θα έρθουν στιγμές σαν αυτή όπου με ένα σουτ θα κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα»

admin

Υπό παραχώρηση Ραφίνια, Φάτι και Λόπες

admin

Ρούντιγκερ: “Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές”

admin
Translate »
×