Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόκριση ώρα… μηδέν

 

Τελευταία ευκαιρία για… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απόψε, με τους ομίλους 1-4 να τα δίνουν όλα για όλα, για μία θέση στην επόμενη φάση.

Αναμετρήσεις για… γερά στομάχια περιλαμβάνει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στο τρίτο γκρουπ έχουν όλα κριθεί, με την Μπαρτσελόνα να υποβιβάζεται στο Europa League, ενώ στον πρώτο, υπάρχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες ανατροπής. Οι υπόλοιποι όμιλοι είναι φωτιά ειδικά ο 4ος που όλα μπορούν να συμβούν, με τις ομάδες να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

1ος Όμιλος

Η πρωτιά κρίνεται ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νάπολι, που έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, με το μεταξύ τους παιχνίδι να αναδεικνύει τον πρωτοπόρο του γκρουπ. Κι αυτό, μόνο σε περίπτωση που οι “κόκκινοι” επικρατήσουν με διαφορά 4+ τερμάτων. Από τη άλλη εάν ο Άγιαξ ηττηθεί με 5 ή 5+ γκολ από τη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη, τότε χάνει το εισιτήριο για το Europa League.

Λίβερπουλ-Νάπολι 22:00
Ρέιντζερς-Άγιαξ 22:00

Νάπολι 15
Λίβερπουλ 12
Άγιαξ 3
Ρέιντζερς 0

2ος Όμιλος

Κλαμπ Μπριζ και Πόρτο, βρίσκονται ήδη στους “16” του Champions League, διεκδικώντας ακόμη την πρώτη θέση. Οι Βέλγοι, που αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Λβερκούζεν, με νίκη προκρίνονται πρώτοι, ενώ για να χάσουν τη θέση τους, πρέπει να φέρουν χειρότερο αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους. Η Πόρτο, έχει την ευκαιρία να… κλέψει την πρώτη θέση, σε περίπτωση που κερδίσει την Ατλέτικο και η Μπριζ δεν επικρατήσει της Πόρτο, ή αν πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Ισπανούς και οι Βέλγοι ηττηθούν από τους Γερμανούς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο Europa League με επικράτηση κόντρα στους Πορτογάλους, αν και τα δύο παιχνίδια του ομίλου λήξουν ισόπαλα ή αν η Λεβερκούζεν ηττηθεί. Ενώ οι Γερμανοί, παίρνουν το εισιτήριο, με επικράτηση κόντρα στη Μπριζ ή αν πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Βέλγους και οι Μαδριλένοι ηττηθούν.

Πόρτο-Ατλέτικο 19:45
Λεβερκούζεν-Κλαμπ Μπριζ 19:45

Κλαμπ Μπριζ 10
Πόρτο 9
Ατλέτικο 5
Λεβερκούζεν 4

3ος Όμιλος

Ο μοναδικός όμιλος που έχει ήδη κριθεί. Η Μπάγερν περνά σίγουρα πρώτη στους “16”, με την Ίντερ να παίρνει το εισιτήριο ως δεύτερη. Η Μπαρτσελόνα υποβιβάζεται στο Europa League, ενώ η τελευταία Πλζεν ολοκληρώνει το Ευρωπαϊκό της ταξίδι υποδεχόμενη τους “μπλαουγκράνα”.

Μπάγερν-Ίντερ 22:00
Πλζεν-Μπαρτσελόνα 22:00

Μπάγερν 15
Ίντερ 10
Μπαρτσελόνα 4
Πλζεν 0.

4ος Όμιλος

Τότεναμ 8
Σπόρτινγκ 7
Άιντραχτ 7
Μαρσέιγ 6

Όμιλος-Φωτιά. Όλες οι ομάδες διατηρούν ελπίδες πρόκρισης. Πρωτοπόρος είναι η Τότεναμ με 8 βαθμούς, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την τελευταία Μαρσέιγ με 6. Στόχος της είναι να μην χάσει και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, για το εισιτήριο των “16”. Σε περίπτωση που κερδίσει ή και τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα, παραμένει πρώτη. Στα θετικά νέα, ακόμη και αν όλα πάνε… στραβά, τα “σπιρούνια” θα συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League, καθώς δεν μπορούν να τερματίσουν στην 4η θέση με κανένα αποτέλεσμα.

Η Σπόρτινγκ αναζητά θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άιντραχτ για να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ με το πολύτιμο τρίποντο, σε συνδυασμό με απώλεια της ομάδας του Κόντε στη Γαλλία, “σκαρφαλώνει” στην πρώτη θέση. Αν όμως, χάσουν από τους Γερμανούς και τα “σπιρούνια” κερδίσουν τους Μασσαλούς, τότε υποβιβάζονται στο Europa.

H Άιντραχτ αναμένεται να εμφανιστεί με το… μαχαίρι στα δόντια κόντρα στους Πορτογάλους, καθώς μόνο τότε διατηρούν ελπίδες πρόκρισης. Το ενδεχόμενο όμως να τερματίσουν ακόμη και στην πρώτη θέση, παραμένει ανοιχτό σε περίπτωση που Τότεναμ και Μαρσέιγ δεν κερδίσουν, ενώ τρίτη παραμένει εφόσον και τα δύο παιχνίδι έρθουν ισόπαλα ή εάν η ίδια και η Μαρσέιγ ηττηθούν.

Η ουραγός Μαρσέιγ, θέλει μόνο νίκη για να πανηγυρίσει την πρόκριση. Αν δε, πάρει το τρίποντο κόντρα στην Τότεναμ και το Σπόρτινγκ-Άιντραχτ λήξει Χ, τότε μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην πρώτη θέση. Την πρόκριση στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης, κατακτά με ήττα της Σπόρτινγκ και τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στους Άγγλους.

Σπόρτινγκ-Άιντραχτ 22:00
Μαρσέιγ-Τότεναμ 22:00


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σε καλό δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μαραμενίδης

admin

Ονειρεύεται… τρεμπλ ο Λουίς Ενρίκε

admin

Μαρτίνες: «Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»

admin