ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόποβιτς: «Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και το NBA πλησιάζουν όλο και περισσότερο»

 

Ο Αμερικανός προπονητής των Σπερς παρακολούθησε τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην “Σκουάντρα Ατζούρα” και σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιταλική τηλεόραση, αποκάλυψε τις ομοιότητες των… δύο κόσμων. 

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του NBA. Ο τεχνικός των Σπερς παρακολούθησε το παιχνίδι Ελλάδα-Ιταλία για το Eurobasket του 2022. Με αφορμή αυτό το ματς, αποκάλυψε πως οι δύο “κόσμοι” έχουν όλο και περισσότερες ομοιότητες στο αγωνιστικό κομμάτι και τον τρόπο παιχνιδιού σε σχέση με τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε: «Πριν από δέκα χρόνια, το αμερικανικό μπάσκετ ήταν κυρίως τρίποντα και καρφώματα και νομίζω ότι στην ευρωπαϊκή τηλεόραση αυτό ενθουσίαζε τον κόσμο. Αντίθετα, στην Ευρώπη, το μπάσκετ παίζεται με κάποιες σταθερές, κινητικότητα, όπου οι παίκτες κινούνται διαρκώς με ή χωρίς την μπάλα.

Νομίζω ότι οι δύο αυτοί κόσμοι ήταν… χώρια για καιρό, αλλά τώρα πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Όλοι μας, ειδικά οι προπονητές, αρχίζουμε και το καταλαβαίνουμε αυτό. Και χάρη στην άφιξη αρκετών ξένων παικτών στο ΝΒΑ, βλέπουμε περισσότερους παίκτες να έχουν αυτές τις σταθερές, διαφορετικές ικανότητες, ειδικά όταν είναι για το σουτ και υπάρχει μεγάλη πειθαρχία. Πάνω σ’ αυτό επιστρέφουμε στα βασικά του μπάσκετ, που είναι το Α και το Ω».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: Στα ημιτελικά Παρί και Ντόρτμουντ – Απέκλεισαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο!

admin

Γ. Κασναφέρης στη “Δίκη”: «Ο Μπέος να ζητήσει συγγνώμη από τον Διαμαντόπουλο»

admin

Grand Prix Κίνας – Πρόγραμμα και τηλεοπτική κάλυψη

admin
Translate »
×