Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ράιχαρτ: «Η UEFA ζει από τον ιδρώτα των συλλόγων»

 

Ο Γερμανός εκπρόσωπος της European Super League επιτέθηκε στην ομοσπονδία και κάλεσε τους ποδοσφαιρόφιλους να δώσουν μια ευκαιρία στην λίγκα.

Η ευρωπαϊκή Super League (ESL)…βγαίνει από τη γωνία και ανοίγει συζητήσεις.
Η «Α22 Sports Management», εταιρεία πίσω από το έργο της ESL και η «Clifford Chance», πολυεθνική που δραστηριοποιείται στον τομέα των νομικών υπηρεσιών, οργάνωσαν ένα συνέδριο στη Μαδρίτη σχετικά με την υπόθεση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με το μονοπώλιο της UEFA στην οργάνωση των ευρωπαϊκών αγώνες συλλόγων.

«Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κρίνει καμία πτυχή της ευρωπαϊκής Super League. Εξετάζει αν η UEFA έχει αδικαιολόγητα το μονοπώλιο. Η απόφασή του θα είναι οριστική και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση», ξεκίνησε την ομιλία του ο Λουίς Αλόνσο του Clifford Chance.

«Η UEFA είναι 55 ομοσπονδίες χωρίς να υπάρχει συσχέτιση με τον πληθυσμό. Τα κράτη της ΕΕ είναι μειοψηφία (27), αν όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα έργο, τα άλλα 28 θα μπορούσαν να το εμποδίσουν», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα «calcio e finanza» μίλησε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της «A22 Sports Management», ο Γερμανός Μπερντ Ράιχαρτ, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στο έργο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:

«Η UEFA ζει σε μια πολύ άνετη κατάσταση, χωρίς επιχειρηματικούς κινδύνους. Ζει από τον ιδρώτα των συλλόγων. Είναι απαραίτητο να προτείνουμε λύσεις. Πρέπει να μπορούμε να εργαζόμαστε ελεύθερα. Η UEFA λέει ότι «κατέχει» το ποδόσφαιρο. Απορρίπτει οποιαδήποτε συνεισφορά προέρχεται από έξω. Οι σύλλογοι πρέπει να μπορούν να διαχειρίζονται τη μοίρα τους όπως κάνουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Κανείς δεν μου εξήγησε γιατί αυτό δεν πρέπει να συμβεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Ράιχαρτ.

«Οι σύλλογοι, όλοι τους, ακόμη και κάποιοι που απέχουν πολύ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σήμερα, είναι ευγνώμονες για τις συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους, χωρίς απειλές ή εξαναγκασμό. Πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τους καλύτερους αγώνες από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και όχι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο», πρόσθεσε αναφερόμενος στις τρέχουσες μορφές των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA.

«Κάθε ομάδα μπορεί να ονειρευτεί να φτάσει στην κορυφή. Οποιαδήποτε ομάδα. Θα είναι μία ανοιχτή και αξιοκρατική διοργάνωση. Λέω στους ποδοσφαιρόφιλους να μας δώσουν μια ευκαιρία. Οι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν ότι σε έναν τελικό Champions League υπάρχουν 20.000 εισιτήρια για τη Λίβερπουλ, 20.000 για τη Ρεάλ Μαδρίτης και 25.000 για την UEFA», κατέληξε ο Ράιχαρτ.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

admin

Πετρέας και Ερνάντεζ έκριναν το “θρίλερ” στο Μετς και έστειλαν τους τελικούς σε τέταρτο παιχνίδι

admin

Verstappen: Δεν υπήρξε ποτέ λόγος να φύγω από την Red Bull

admin