Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία της Ειρήνη Παππά: Οι πρώτες εικόνες-Ποιοί έδωσαν το παρόν στο τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» λένε σήμερα (17/9) φίλοι και συγγενείς στην Ειρήνη Παππά που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη (14/9).

Οι πρώτες φωτογραφίες από το Χιλιομόδι όπου θα θαφτεί η σπουδαία ηθοποιός.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ψάλλεται στις 12,00 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Χιλιομοδίου ενώ η σορός της θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου έχουν ταφεί οι γονείς της τους οποίους υπεραγαπούσε.

Η οικογένειά της έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία, αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα “Θεοτόκος” για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η Ειρήνη Παππά τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και διέμενε στο πατρικό της σπίτι, στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Όταν ο ανιψιός της, ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης την ημέρα του θανάτου της ρωτήθηκε για τα αίτια του θανάτου της, εκείνος απάντησε: «Δεν γνωρίζουμε τα αίτια του θανάτου, αλλά λόγω ηλικίας… και γενικά η υγεία της είχε περάσει περιπέτειες τον τελευταίο καιρό… Την είχα δει πριν λίγες μέρες, πριν δέκα μέρες… δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Σας ευχαριστώ. Θα την θυμόμαστε πάντα… Σπουδαίος άνθρωπος, ελεύθερος άνθρωπος, που δεν έκανε ποτέ πίσω σε ότι πίστευε… υπέροχος άνθρωπος!».

H δημοσιότητα για τη μεγάλη Ελληνίδα σταρ του θεάτρου και του κινηματογράφου εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε παρελθόν. Η ίδια άλλωστε, ποτέ δεν ήθελε η ζωή της να γίνεται είδηση για κανένα λόγο.

Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που λόγω και των προβλημάτων υγείας είχε επιλέξει την απόλυτη σιωπή προς όλα τα ΜΜΕ. Κάθε είδηση για εκείνη έβγαινε με πολύ μεγάλη δυσκολία αλλά και ταπεινότητα απέναντι στο πρόσωπό ενός κολοσσού παγκοσμίου φήμης της υποκριτικής τέχνης.

Η τεράστια καριέρα

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1948, στην επιθεώρηση των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου Άνθρωποι… Άνθρωποι, στη Λυρική Σκηνή, με τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής. Στην αυτοβιογραφία του ο Αλέκος Σακελλάριος, γράφει ότι την πρωτοείδε στο Σύνταγμα. Λόγω της εμφάνισής της, της ένδυσης και του περπατήματος της του έμοιαζε σαν «ζωντανή Καρυάτιδα».

Την παρουσίασε στον Φίνο και έπαιξε στην πρώτη της ταινία το 1948, που ήταν οι Χαμένοι άγγελοι του Νίκου Τσιφόρου.

Το 1951 έγινε γνωστή διεθνώς με την κοινωνική δραματική ταινία Νεκρή Πολιτεία της Φίνος Φιλμ, στον Μυστρά, που προβλήθηκε, αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, στο Φεστιβάλ των Καννών, του σκηνοθέτη Φρίξου Ηλιάδη και συμπρωταγωνιστή τον Γιώργο Φούντα (ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο) και διαδραματίζεται στον Μυστρά.

Τρεις από τις ταινίες στις οποίες η Ειρήνη Παππά πρωταγωνίστησε προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την γαλλόφωνη Ζ του Κώστα Γαβρά να το κατακτά, ενώ υποψήφιες υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στην μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών, η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια.

Η Ειρήνη Παππά συμμετείχε σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνίστησε και στο θέατρο Μπρόντγουεϊ το 1967.

Στο τελευταίο «αντίο» είχε κοντά της ανθρώπους που την αγάπησαν ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους οι ανιψιοί της Αίας Μανθόπουλος και Μανούσος Μανουσάκης αλλά και ο Γιώργος Βογιατζής με τη σύζυγό του, ο Νίκος Βερλέκης, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Τάκης Ζαχαράτος, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Γιώργος Λιάνης και πολλοί ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες από το Χιλιομόδι και την κηδεία της Ειρήνης Παππά:

πηγή : fanpage

The post Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία της Ειρήνη Παππά: Οι πρώτες εικόνες-Ποιοί έδωσαν το παρόν στο τελευταίο «αντίο» appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του – ΒΙΝΤΕΟ

admin

Μαθεύτηκε 60 χρόνια μετά: H Aιτiα που ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος χώρıσε την Αλίκη και την έδıωξε από το παλάτı

admin

Καρκίνος Πνεύμονα: Το “αθώο” σύμπτωμα που σε προειδοποιεί και δεν πρέπει να αγνοήσεις

admin