ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ροδολίβος Σερρών: Ο παραδοσιακός καβουρμάς Παγγαίου

καβουρμάς Παγγαίου

Ο παραδοσιακός καβουρμάς, του Ροδολίβους Σερρών γίνεται με την παλιά συνταγή που απαιτεί τέσσερα είδη κρεάτων χοιρινό, μοσχάρι, γίδα και πρόβατο. Τα κρέατα βράζουν μέσα στο ζουμί τους μέχρι να μαλακώσουν πολύ με δάφορα μπαχαρικά και το αλάτι είναι το μοναδικό συντηρητικό τους. Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή του Παγγαίου Σερρών που ακολουθεί σχολαστικά ο Γρηγόρης Μπουντάς, που παράγει και τυποποιεί τον Καβουρμά Παγγαίου.

Η τοπική συνταγή του καβουρμά αποτελεί το πιο ονομαστό προϊόν του αλλά διαθέτει και λουκάνικα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα κρέατος. Η οικοτεχνία βρίσκεται στο Ροδολίβο Σερρών, στους πρόποδες του Παγγαίου όρους. Από οικογένεια παραδοσιακών κτηνοτρόφων, ο κ. Μπουντάς δημιούργησε το 1998 και ένα κατάστημα πώλησης των φρέσκων κρεάτων. Σήμερα τα διαθέσιμα προϊόντα πλήθηναν και το παρασκευαστήριο εκσυγχρονίστηκε σε ποιότητα και ασφάλεια.

Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *