ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρουμανία: Συρροή προσφύγων στα σύνορα με την Ουκρανία – Πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση για τις ρουμανικές αρχές

Διπλάσιος είναι ο αριθμός των προσφύγων, που πέρασαν τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας στον συνοριακό σταθμό Σιρέτ. Την πρώτη μέρα, που το συνεργείο της ΕΡΤ έφτασε στην περιοχή, σε ένα 24ωρο πέρασαν τα σύνορα 5.000. Το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός αυτός έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας τους 10.000 πρόσφυγες.

Μερικοί εξ αυτών είναι Ινδοί σπουδαστές της Ιατρικής, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου, εγκατέλειψαν άρον άρον τις οικίες τους και μετακινήθηκαν στη Ρουμανία προκειμένου να φύγουν αεροπορικώς.

Οι ρουμανικές αρχές προσπαθούν να ανταποκριθούν όσο καλύτερα μπορούν στη συγκεκριμένη προσφυγική κρίση, δεν έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια κάτι αντίστοιχο και τη δεδομένη στιγμή διαθέτουν τα μεγαλύτερα σε έκταση σύνορα με την Ουκρανία, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΤ3 ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *