ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια

Τσιούτρας

Εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης μετακίνησης με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής τους συμπεριφοράς και την πρόληψη ατυχημάτων κατά τις μετακινήσεις, έχοντας ως γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή συμπερίληψη τόσο των πολιτών και μαθητών, όσο και των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων πραγματοποιούνται απο τον Δήμο Ρόδου με τη συνεργασία εξειδικευμένων φορέων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αθανάσιος Τσιούτρας συγκοινωνιολόγος μηχανικός υπεύθυνος Δημοσίων Δράσεων του ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σύγχρονα μέσα προσομοίωσης οδήγησης διαφόρων τύπων οχημάτων (επιβατικά, φορτηγά, λεωφορεία) αλλά και μηχανημάτων έργου (περονοφόρα κ.λπ.),με προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης, ειδικά λογισμικά και ηλεκτροκίνητα δίκυκλα και τετράτροχα σε μία μοναδική εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης με διαδραστικά μέσα σε επτά σταθμούς προσομοίωσης/επίδειξης.

Έτσι, θα λάβουν μυστικά αμυντικής οδήγησης από συγκοινωνιολόγους και εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ώστε να πετύχουν μία καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο του εξοπλισμού είναι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τόσο σε μέγεθος, όσο σε είδος και τεχνικά χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *