Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σακοράφα: Αυξάνονται οι μισθοί αθλητών και προπονητών στο στίβο

 

Ο προϋπολογισμός του 2023, που παρουσίασε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προβλέπει αύξηση κατά 22%, ενώ αυξημένες θα είναι και οι δαπάνες για την αθλητική προετοιμασία.

Αύξηση στους μισθούς των αθλητών και των προπονητών του στίβου, προβλέπει ο προϋπολογισμός, για το 2023. Η Μαρία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, παρουσίασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το πλήρες σχέδιο, στο οποίο υπάρχει αύξηση, της τάξης του 22% στους μισθούς, καθώς από τις 450 χιλιάδες ευρώ, θα ανέλθουν στις 550 χιλιάδες.

Αυξημένος κατά 20% θα είναι και ο κωδικός, που αφορά στις αμοιβές των αθλητών σχεδιασμού, ενώ συνολικά οι δαπάνες για τον υψηλό αθλητισμό θα αυξηθούν κατά 40% σε σχέση με το 2022. Παράλληλα, ενισχυμένες θα είναι και οι δαπάνες που αφορούν στο κομμάτι της αθλητικής προετοιμασίας, καθώς το 2023 είναι προ-ολυμπιακή χρονιά.

Η πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Πέρα από τις δαπάνες από την ΕΟΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία, θέλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να παρέχουμε στους αθλητές μας τις ιδανικότερες συνθήκες προετοιμασίας εντός και εκτός συνόρων και γι΄ αυτό και προχωρήσαμε σχεδόν σε διπλασιασμό του ποσού που αφορά στις προετοιμασίες. Και μέσα σε όλα αυτά είναι και οι συμφωνίες με τις περιφέρειες».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Λαπροβίτολα: «Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια, όλα είναι στο χέρι μας»

admin

Ο πυρήνας των χούλιγκαν: Αναμένονται τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη (video)

admin

Άρης: «Ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Μπέος…»

admin