ΥΓΕΙΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει πάνω από 1.500 διασώστες και γιατρούς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφέρει μέχρι σήμερα προς τις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον σεισμό 1.500 διασώστες και γιατρούς και 100 εκπαιδευμένους σκύλους, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από 20 χώρες της ΕΕ και τρεις χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Σήμερα, η Τουρκία ζήτησε σήμερα επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το αίτημα αφορά σε είδη βοήθειας εκτάκτου ανάγκης: σκηνές, κουβέρτες και σόμπες.

Αίτημα ενεργοποίησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ υπέβαλε η Συρία σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον επίτροπο, το αίτημα βοήθειας περιέχει ένα μακρύ κατάλογο: βοήθεια ή υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης, ιατρικά είδη και ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και πολλά ακόμα είδη βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα», τόνισε ο Λέναρτσιτς και πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει στα άτομα που τη χρειάζονται. «Αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε».

Ειδήσεις σήμερα: 

ΚΕΘΕΑ: Επαναλειτουργεί η Γραμμή Βοήθειας 1114 για την εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια

ΕΣΥ: Διαγωνισμοί 390 εκατ. ευρώ για φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

admin

Ημέρα σταδιοδρομίας για τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου Hellenic Healthcare

admin

Θεσσαλονίκη: Κύμα διαρρήξεων και κλοπών στα φαρμακεία τις τελευταίες 15 μέρες – Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις

admin
Translate »
×