Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σεμέδο: «Ήθελα να πάω στο Μουντιάλ, μπορεί να το κατακτήσει η Πορτογαλία»

 

Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός, παραχώρησε δηλώσεις στο Πορτογαλικό “Sport.Tv” και αποκάλυψε πως επιθυμούσε να παραστεί στα γήπεδα του Κατάρ με την εθνική του ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο πολύ ποιοτικό ρόστερ της.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος, για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Ο 28χρονος αμυντικός, μετακόμισε στην Αλ Ντουχαΐλ, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της διοργανώτριας χώρας και όπως αποκάλυψε γνώριζε το “ρίσκο”, καθώς δεν θα… έπεφταν τα φώτα πάνω του. Ωστόσο, όπως εξομολογήθηκε δεν αγωνίστηκε όσα λεπτά θα ήθελε με τη φανέλα της Πόρτο, στην οποία είχε παραχωρηθεί ως δανεικός, από τον Ολυμπιακό.

Ο 28χρονος στόπερ, μίλησε για τη ζωή στην Αραβική χώρα και την συζήτηση με την οικογένεια του πριν κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην “γλυκόπικρη” γεύση που του αφήνει η μη κλήση του στο Μουντιάλ, αλλά θα δώσει το παρόν σε όλα τα παιχνίδια της Πορτογαλίας, ενώ δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να φτάσει έως το τέλος της διοργάνωσης και να την κατακτήσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σεμέδο:

Για την απόφαση να μετακινηθεί στο Κατάρ αποκάλυψε: «Το σκέφτηκα, μίλησα με την οικογένειά μου και ζήτησα τη συμβουλή της μητέρας μου. Δεν μετανιώνω για την επιλογή που έκανα. Είμαι χαρούμενος. Στην αρχή ήταν δύσκολο λόγω της πολιτιστικής διαφοράς, αλλά γνώρισα περισσότερο το Κατάρ, η κουλτούρα της χώρας και η εμπειρία ήταν πολύ καλή».

Για το χρόνο συμμετοχής του στην Πόρτο ανέφερε: «Δεν έπαιξα όσο ήθελα, αλλά ένιωσα όλη την υποστήριξη που μπορούσα να έχω, ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Το γλυκόπικρο συναίσθημα παραμένει γιατί δεν έπαιξα όσο περίμενα, αλλά είναι κάτι που έμεινε πίσω».

Για τη μη κλήση του στο Μουντιάλ εκμυστηρεύτηκε: «Κάθε παίκτης θα ήθελε να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, αλλά ήξερα το βάρος της απόφασής μου και δεν το μετανιώνω. Στη ζωή μου, πάντα είχα δύσκολους στόχους και ταξίδια και αυτό δεν θα είναι διαφορετικό. Είναι δύσκολος στόχος, δεδομένης της προβολής του ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά με κάνει να θέλω όλο και περισσότερα. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αναβαθμίζονται, και πήγα μπροστά και είμαι προετοιμασμένος».

Για την πορεία της Πορτογαλίας τόνισε: «Νιώθω ότι η Πορτογαλία μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει σπουδαίους παίκτες και έναν καλό προπονητή, που έχει ήδη κερδίσει το Nations League και ένα Ευρωπαϊκό. Δεν υπάρχουν πολλά για να αποδειχθεί ή να αμφισβητηθεί η αξία της ομάδας. Έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το υλικό, αλλά και για την παρουσία του στα παιχνίδια δήλωσε: «Όλοι στη λίστα είχαν την ευκαιρία να είναι εκεί. Ο Αντόνιο (σ.σ. Σίλβα) παίζει καλά, σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Μπενφίκα, αλλά, εκτός από αυτόν, ήταν ο Τιάγκο Τζαλό, ο Χοσέ Φόντε, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες τις θέσεις. Η ομάδα είναι μια χαρά. Θα πάω σε όλα τα παιχνίδια της Πορτογαλίας, αν θέλει ο Θεός, μέχρι τον τελικό».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Kαταγγελία εις βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα για ενδοοικογενειακή βία

admin

Δ. Μελισσανίδης στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ: «Είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»

admin

Μελισσανίδης: «Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια η πίστη και ο αγώνας είναι αξίες μας»

admin