Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σεϊταρίδης: «Όταν χτιστεί το γήπεδο, θα πειστεί και ο πιο δύσπιστος»

 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr, με αφορμή τη δημοπράτηση της ποδοσφαιρικής αρένας του “τριφυλλιού” στον Βοτανικό.

Ο Γιούκας Σεϊταρίδης έδωσε το “παρών” στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο ανέγερσης του γηπέδου. Άλλωστε είναι δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, ωστόσο, είχε διπλή ιδιότητα ως πρώην “πράσινος”. Μετά το τέλος της διαδικασίας, αλλά και της ξενάγησης στους χώρους που θα χτιστεί το γήπεδο, μας παραχώρησε δηλώσεις.

Όντας ευδιάθετος και αισιόδοξος, δε δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τις νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου, αλλά και το “αντίο” στην αγαπημένη “Λεωφόρο”. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ΑΕΚ, για τον οποία τόνισε πως είναι άκρως θετικό ότι μπήκε στο καινούργιο της γήπεδο. Τέλος, σχολίασε το πρόβλημα… έδρας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η εθνική ομάδα.

– Ποια είναι τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή η ιστορική μέρα (17/10) για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα. Αισθάνεσαι περηφάνια και χαρά διότι βλέπεις πως ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα γήπεδο… ευρωπαϊκό, το οποίο θα είναι αντάξιο της ιστορίας του. Το μόνο αρνητικό που σκέφτηκα σε όλα αυτά είναι ότι δε θα μπορέσω να παίξω ήταν ότι δε θα προλάβω να αγωνιστώ σε αυτό (γέλια).

Είναι μια μεγάλη μέρα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, τον κόσμο και την ιστορία του αλλά και για την Αθήνα και τη χώρα συνολικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοια έργα, έχει ανάγκη από υποδομές, έχει ανάγκη από ευρωπαϊκά γήπεδα. Κάθε γήπεδο που γίνεται, κάθε μικρό λιθαράκι που μπαίνει είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας.

Τρανό παράδειγμα η ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο της πρόσφατα. Πρόκειται για ένα φανταστικό γήπεδο. Ελπίζω και η ΑΕΚ να παίξει στη νέα της έδρα ευρωπαϊκούς αγώνες, διότι είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία. Το ίδιο φυσικά εύχομαι να γίνει και για τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να πανηγυρίσουμε ξανά τίτλους».

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, σε φωτογραφία-γραφικό που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμος Αθηναίων.

Ωστόσο, για να κάνουν το επόμενο βήμα στην ιστορία τους, οι “πράσινοι” πρέπει να αποχωριστούν τη “Λεωφόρο”. Όντας κάποιος που έχει αγωνιστεί στην ιστορική έδρα του συλλόγου, τα συναισθήματά του είναι… ανάμεικτα. Όμως, στο τέλος της ημέρας επικρατεί η λογική και η απάντηση στο “δίλλημα” είναι μία και είναι ξεκάθαρη.

«Σίγουρα είναι λυπηρό το “αντίο” στη “Λεωφόρο”. Σε κάνει να αισθάνεσαι “άσχημα”» είπε αρχικά, πριν συνεχίσει. «Όμως, έγιναν όλες οι προσπάθειες που μπορούσαν να γίνουν και δεν είναι εφικτό να κατασκευαστούν αντίστοιχες εγκαταστάσεις με εδώ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο Βοτανικό θα χτιστούν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα υποστηρίζουν πάρα πολλά αθλήματα, τα οποία δε θα μπορούσαν να γίνουν εκεί δυστυχώς. Αν με ρωτάς σαν Γιούρκα και σαν παίκτη του Παναθηναϊκού, εννοείται πως θα ήθελα να γίνει το νέο γήπεδο στο ίδιο σημείο με το τωρινό. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται. Πιστεύω πως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Βοτανικό, ακόμη και ο πιο δύσπιστος θα καταλάβει ότι έγινε σωστή επιλογή».

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (κέντρο), μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη (αριστερά) και τον Άγγελο Μπασινά (δεξιά) λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου στον Βοτανικό. Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022. (EUROKINISSI)

Για το φινάλε θέλησε να αναφερθεί σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μερικά χρόνια η εθνική ομάδα. Πρόκειται για το θέμα της έδρας, το οποίο σε κάθε “διακοπή” επανέρχεται στην επικαιρότητα.

«Πρέπει να δούμε την εθνική μας ομάδα να αγωνίζεται εδώ πέρα (σ.σ. στον Βοτανικό). Το έχει ανάγκη και δεν επιτρέπεται η εθνική ομάδα της χώρας μας να παρακαλάει αριστερά και δεξιά, ψάχνοντας γήπεδα για να κάνει προπόνηση ή να παίξει αγώνες. Πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα, όπως αυτό της ΑΕΚ, ή του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού και να ξέρει ότι θα μπορεί να έχει την έδρα της».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΒασίλης Αγριτάκης

Σχετικές αναρτήσεις

Με Γιόβετιτς εντός και Όρτα εκτός η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην Πόλη

admin

ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»

admin

F1 GP Κίνας: Προεπισκόπηση

admin