Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε… μεθυστικούς ρυθμούς «χορεύει» το ελληνικό κρασί – Πρώτο «βιολί» το Ξινόμαυρο

Στην… υγειά του ελληνικού αμπελώνα πίνουν ολοένα και περισσότεροι φίλοι του κρασιού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Αν και η εσωτερική κατανάλωση απορροφά ένα σημαντικό κομμάτι της εθνικής παραγωγής, οι εξαγωγές αποτελούν το διαβατήριο, για να μπει το ελληνικό κρασί στο διεθνές οινικό στερέωμα.

Μια από τις ελληνικές ποικιλίες, που ζητά το διεθνές οινόφιλο κοινό, είναι το Ξινόμαυρο.

Με αρώματα ελιάς, τομάτας και άλλων φρούτων, το Ξινόμαυρο είναι μια από τις 4 εμβληματικές τοποποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.

Από το 2019 η Ένωση Οινοποιών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, έχει θεσπίσει την 1η Νοεμβρίου, ως παγκόσμια ημέρα του ξινόμαυρου, για να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της ποικιλίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Το ΑΠΘ στο… διάστημα – Η ομάδα ΒΕΑΜ στο διαστημικό κέντρο της Σουηδίας

admin

Η κλιματική κρίση απειλεί τις καλλιέργειες σε όλη την Ευρώπη – Νέα προβλήματα φέρνει η παρατεταμένη καλοκαιρία

admin

Επικίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες ο συνδυασμός αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

admin
Translate »
×