ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές των οπωροκηπευτικών παρά τη μείωση της χονδρικής τιμής

Screenshot_1

Από πάγκο σε πάγκο και από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές επιδίδονται στο κυνήγι της καλύτερης τιμής και της μεγαλύτερης προσφοράς για να μειώσουν το κόστος του καθημερινού τραπεζιού. Ωστόσο οι εκτιμήσεις των παραγωγών είναι απαισιόδοξες για το επόμενο διάστημα.

«Έγινε ένα κρεσέντο ανατιμήσεων όπου ανάγκασε και βγήκαν τα προϊόντα ακριβότερα και θα εξακολουθήσουν να είναι», όπως αναφέρει ο Βασίλης Μακρίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας παραγωγών λαϊκών αγορών.

Συγκρίνοντας τις τιμές προϊόντων στη λαϊκή σήμερα με τις τιμές της 18ης Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση τα μαρούλια, αυτές παραμένουν περίπου ίδιες, αλλά σε υψηλά επίπεδα για τον καταναλωτή. Οι καταστροφές των παραγωγών από τους καύσωνες, οι τιμές των υγρών καυσίμων ρεύματος και φυτοφαρμάκων ανεβάζουν το παραγωγικό κόστος που περνάει στη συνέχεια στον καταναλωτή.

Αν και καταγράφεται αποκλιμάκωση τιμών στη χονδρική σε μία σειρά οπωρολαχανικών συγκριτικά με τις αρχές Σεπτεμβρίου, άλλα προϊόντα όπως σέλινο, φασολάκια, σπανάκι, μπρόκολα, πράσα, κουνουπίδια «φεύγουν» σε υψηλές τιμές από την χονδρική και φτάνουν ακόμη ψηλότερα στο καλάθι του καταναλωτή.

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία δεν επηρέασαν τις τιμές λαχανικών, αλλά εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις τιμές των φρούτων. Οι έμποροι παραπέμπουν στο επόμενο διάστημα για το αν θα επηρεαστούν οι τιμές γαλακτοκομικών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Σήμερα οι καταναλωτές μπορούν να βρουν φέτα ΠΟΠ συσκευασμένη 400 γραμμαρίων σε εννιά αλυσίδες σούπερ μάρκετ από 4,99 – 6 και φέτα σε άλμη 400 γραμμαρίων από 5,78 έως 6,58 σε 11 αλυσίδες.

Η καταγραφή των απωλειών στο ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες και οι ζημίες σε τυροκομία και φάρμες συνεχίζονται.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *