Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Σουγιούλ για ένα βράδυ”: Μνήμες μιας άλλης εποχής ξυπνούν στο “Μελίνα Μερκούρη”

Σουγιούλ για ένα βράδυ“. Η παράσταση που ξεχώρισε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα, έπειτα από τέσσερις επιτυχημένες σεζόν, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, στην Καλαμαριά, στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο, Νίκο Ορτετζάτο, ο οποίος έκανε την έρευνα πάνω στη ζωή και το έργο του Αττίκ, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης είχε μία δημιουργική μοναχικότητα και αντιστάθηκε σθεναρά στο να γράψει λαϊκή μουσική.

Αυτό το βράδυ θα είναι μοναδικό, με τη Σοφία Βέμπο, τη Σπεράντζα Βρανά, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τον Αλέκο Σακελλάριο και πολλές άλλες πασίγνωστες προσωπικότητες του “ελαφρού τραγουδιού“, αλλά και του “αρχοντορεμπέτικου“, με τα πασίγνωστα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ!

Χορός, κέφι, τραγούδι, μνήμες, σκοτούρες και γλέντι, συνθέτουν την ατμόσφαιρα αυτής της τόσο καλοστημένης παράστασης!

Το θεατρικό σανίδι μετατρέπεται σε πάλκο! Ξυπνά μνήμες μιας άλλης εποχής. Αυτής των ρομαντικών βαλς, των υπέροχων τανγκό αλλά και των λαϊκών και αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών που χάριζαν στον κόσμο στιγμές συγκίνησης αλλά και γλεντιού!

Ο Σουγιούλ, οι άνθρωποι που αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή του, αλλά και γνωστές προσωπικότητες της τότε μουσικής σκηνής, «ζωντανεύουν» επί σκηνής και εξιστορούν γεγονότα και καταστάσεις, ξεκινώντας από τη γέννηση του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη (1906) και φτάνοντας ως τον θάνατό του (1958). Μια μουσικοθεατρική παράσταση που θυμίζει παλιά, καλή επιθεώρηση.

Το βαλσάκι “Για μας κελαηδούν τα πουλιά”, το επαναστατικό “Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά”, το τρυφερό “Άστα τα μαλλάκια σου”, το ρεμπέτικο “Το Tράμ το τελευταίο”” το  “Άρχισαν τα όργανα”, όπως και το μελαγχολικό “Άς ερχόσουν για λίγο”, είναι μόνο λίγα από τα τραγούδια που έχουν μείνει και θα παραμείνουν αξέχαστα.

Ο Μιχάλης Σουγιούλ, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ένας άνθρωπος με μουσική ευφυΐα και ακτινοβολούσα προσωπικότητα που γνώρισε τον σεβασμό των συναδέλφων του και την αγάπη του κόσμου.

 

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Ποδαρικό με… κενά στη νέα τουριστική σεζόν

admin

Κλειστό το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας έναν χρόνο μετά τη σφράγισή του

admin

Γιαννιτσά: 6η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση με τίτλο «Εκπαίδευση και Λαογραφία»

admin
Translate »
×