ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σουφλί: Το Μουσείο τέχνης μεταξιού Τσιακίρη γιορτάζει 15 χρόνια ζωής

304864362_588297823083451_5426882359273622216_n

Στο κέντρο του Σουφλίου, σε έναν καταπληκτικό χώρο, ένα νεοκλασικό, ανακαινισμένο κτίριο στεγάζεται τα τελευταία 15 χρόνια το Μουσείο τέχνης μεταξιού, ένα υλικό για το οποίο είναι εδώ και χρόνια ξακουστή η περιοχή. Εκεί αποτυπώνεται η ιστορία και η εξέλιξη του μεταξιού ανά δεκαετίες και εποχές.

Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια γεύση των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπήνιση, επεξεργασία του νήματος μέχρι και ύφανση.

Τα εκθέματα συμπληρώνονται με video που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.    

Ο Γιώργος Τσιακίρης, ιδρυτής του Μουσείου ανέφερε σχετικά: «Το Σουφλί και το μετάξι είναι δύο λέξεις ταυτόσημες. Στις 4 Νοεμβρίου θα γιορτάσουμε τα 15 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου, είχαν προγραμματιστεί και δράσεις πιο νωρίς, αλλά λόγω των πυρκαγιών πήγαν πίσω. Όλα τα χρόνια το Μουσείο είναι ένα ενεργό κύτταρο, προβάλλοντας το μετάξι, τους ανθρώπους που δούλεψαν γι’ αυτό. Το μετάξι είναι ένα βιώσιμο προϊόν και έχει μπει μέσα στη μόδα, έχει μπει στις προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς είναι φυσικό προϊόν, είναι υποαλλεργικό και πάνω του δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά, κάτι που το καθιστά φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *