Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σταμολάμπρου – Παυλοπούλου: Αντίπαλες, συνοδοιπόροι και με στόχο… τον τίτλο!

 

Οι τελικοί του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών βρίσκονται προ των πυλών. Την ερχόμενη Κυριακή (19/3) θα γίνει το πρώτο βήμα στην αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου και η Πηνελόπη Παυλοπούλου, πέρυσι συμπαίκτριες στην ομάδα του Πειραιά, θα βρεθούν φέτος αντίπαλες, καθώς η δεύτερη φορά πλέον τα πράσινα. Η επιθυμία για τη διάκριση, για τον τίτλο, για την επίτευξη των στόχων υπάρχει και στις δύο. Η κοινή τους πορεία εδώ και σχεδόν 13 χρόνια στο μπάσκετ τις κάνει να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, να τα θέτουν στις σωστές τους διαστάσεις και να προχωρούν με διαφορετικό βλέμμα. Ένα βλέμμα που σίγουρα πάντως εστιάζει και στην κατάκτηση του τίτλου!

Οι δύο παίκτριες μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

-Αντίπαλες μεν, αλλά συνοδοιπόροι ουκ ολίγα χρόνια

ΠΠ: «Πολλά…»
ΑΝ: «Πάνω από μια δεκαετία…»
ΠΠ: «Πρέπει να είναι 13-14 χρόνια. Έχουμε παίξει σε όλες “μικρές” εθνικές ομάδες και τώρα στην Εθνική Γυναικών».
ΑΝ: «…και μετά μαζί στον Ολυμπιακό και μετά χωρίσαμε…»
ΠΠ: «Ναι.. Τώρα Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

-Οι ομάδες στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο μοιράστηκαν τις νίκες. Είναι κάτι που προοιωνίζει μια δυνατή σειρά αγώνων;

ΠΠ: «Ακριβώς αυτό πιστεύουμε, ότι θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά τελικών. Οι ομάδες και οι δύο είναι πολύ δυνατές. Έχουμε η καθεμία τις ιδιαιτερότητες μας. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας. Η σειρά των τελικών είναι πολύ διαφορετική, υπάρχει ένταση, ο κόσμος απ΄ έξω είτε φωνάζει για εμάς, είτε είναι απέναντί μας, Αυτό που θεωρώ είναι ότι θα δούμε είναι μια σειρά με πολύ υψηλή ανταγωνιστικότητα, ένταση, πάθος».
ΑΝ: «Οι τελικοί είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Μιλάμε για δύο τεράστιους συλλόγους με βαριά φανέλα. Αυτός που θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση των τελικών, των πλέι οφ και αυτός που θα ξεχάσει γρήγορα την ήττα, αλλά και τη νίκη, γιατί είναι μια μεγάλη σειρά, αυτός θα έχει το πλεονέκτημα να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-Τι πρέπει να προσέξει η μία στην ομάδα της άλλης στο αγωνιστικό κομμάτι;

ΠΠ: «Δεν θα τα αποκαλύψουμε και όλα… (γελώντας) Ξέρουμε τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού, κάνουμε στο σκάουτινγκ και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά. Τα ριμπάουντ, το γρήγορο παιχνίδι, το παιχνίδι στη ρακέτα, τα τρίποντα, να τα προσέξουμε όλα, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή».
ΑΝ: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά ως ομάδες, έχουμε παίξει πολλές φορές αλλά και με πολλά από τα κορίτσια έχουμε παίξει χρόνια μαζί, όπως με την Πηνελόπη για παράδειγμα. Ξέρουμε τι κάνει η καθεμία στο γήπεδο. Είναι μια σειρά και παιχνίδια που θα κριθούν σε λεπτομέρειες. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο των κόουτς, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά τα οποία κάνουμε στην προπόνηση».

-Οι δύο ομάδες στηρίζονται σε ποιοτικές ξένες, αλλά και πολύ καλές Ελληνίδες. Το μεγαλύτερο ποσοστό της Εθνικής Ομάδας θα βρίσκεται στους τελικούς της Α1 Γυναικών. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

ΠΠ: «Είναι έτσι ακριβώς! Είναι πολύ δυνατά τα ρόστερ των δύο ομάδων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Ελληνίδες παίκτριες είναι πολλές και στις δύο ομάδες. Υπάρχει ανταγωνιστικότητα, δεν επικρατεί μόνο η μία ομάδα. Ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσο καλές παίκτριες και Ελληνίδες και ξένες που έχουν εικόνες ακόμη και από το WNBA όπως είναι η Μέγκαν (Γκούσταφσον) για παράδειγμα, είναι σημαντικό για τον κόσμο να δει αυτή τη σειρά από κοντά. Τα παιχνίδια γίνονται στην Αθήνα και θα δούμε ενδιαφέροντες αγώνες. Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει, όχι μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και τους φίλους του μπάσκετ γενικότερα».
ΑΝ: «Στις δύο ομάδες υπάρχουν φέτος κάποιες από τις καλύτερες ξένες που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες όμως βασίζονται και στον ελληνικό κορμό. Είναι ευτυχία να βλέπεις αξιόλογες παίκτριες. Έχει ανέβει το επίπεδο των ομάδων, γίνονται ενδιαφέροντα παιχνίδια και αναμετρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο αξίζει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια των δύο ομάδων. Θα γίνουν «μάχες» και είμαι χαρούμενη που θα πάρω μέρος σε μια τέτοια σειρά τελικών».

-Υπάρχουν οι τελικοί που σίγουρα είναι το πρώτο μέλημά σας και η πρώτη σκέψη σας. Υπάρχει κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού το καλοκαίρι με την Εθνική Ομάδα και το Ευρωμπάσκετ που σας περιμένει; Είστε δύο αθλήτριες που έχουν μεγαλώσει με τις εθνικές ομάδες, αγωνιστήκατε στα παράθυρα και δεν έχετε πει και ποτέ «όχι» στα γαλανόλευκα.

ΠΠ: «Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει και η Άννα Νίκη, αλλά η πάντα η Εθνική Ομάδα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας! Τώρα αυτή την περίοδο εστιάζουμε στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένες σε αυτούς τους δύο στόχους. Και είναι από την αρχή οι στόχοι που είχαμε θέσει. Σίγουρα θα είναι αρκετά δύσκολο, αλλά έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Όταν έρθει η ώρα για την Εθνική Ομάδα, θα είμαστε προετοιμασμένες και γι’ αυτό».
ΑΝ: «Πάντα η Εθνική Ομάδα είναι παρούσα, μέρος της καθημερινότητάς μας! Αυτή τη στιγμή απλά επικεντρώνομαι στον Ολυμπιακό. Είναι από τους στόχους μας να τελειώσει καλά η σεζόν, καλά για την ομάδα μου και είμαι σίγουρη πως και η Πηνελόπη σκέφτεται το ίδιο για την δική της ομάδα. Μετά θα έχουμε το χρόνο για την Εθνική Ομάδα, για την προετοιμασία, να πάμε στο Ευρωμπάσκετ και να το χαρούμε, να παίξουμε καλούς αγώνες και όμορφο μπάσκετ».

-Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο για τη σειρά των τελικών;

ΠΠ: «Να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα. Ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, η ατμόσφαιρα επηρεάζει. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να παρακολουθήσει από κοντά και δεν θα το μετανιώσει κανείς».
ΑΝ: «Οι φίλαθλοι θα στηρίξουν την ομάδα τους, θα γίνουν όμορφοι αγώνες χωρίς να ξεφύγουμε. Να είμαστε κόσμιοι, να χαρούμε το μπάσκετ, να έρθουν μικρά παιδιά και να εμπνεύσουμε με αυτόν τον τρόπο να αρχίσουν να παίζουν μπάσκετ στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό ή όπου αλλού επιθυμούν. Περιμένω ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα γεμίσουν το γήπεδο. Σας περιμένουμε την Κυριακή για την πρώτη αναμέτρηση».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Έτοιμοι για νέα υπέρβαση οι Νέοι του Ολυμπιακού

admin

Πάρκερ διετίας στην Μπαρτσελόνα

admin

Mε το μυαλό στην Ευρώπη…

admin