Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στα… ντουζένια της η ΑΕΚ

 

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε ακόμη μία… κεφάτη εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, εξασφαλίζοντας την τέταρτη διαδοχική νίκη σε ισάριθμα φιλικά ματς.

Μετά τις νίκες κόντρα σε Γκενκ (0-2), Φόλενταμ (1-2) και Ουτρέχτη (1-0), ο Αργεντινός τεχνικός της “Ένωσης” είδε την ομάδα του να κερδίζει ακόμη μία φιλική αναμέτρηση, στην οποία εμφανίστηκε περαιτέρω βελτιωμένη εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων στη Σούπερ Λιγκ.

Ο αγώνας

Οι “κιτρινόμαυροι” εμφανίστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αναζητώντας συνεχώς το τρανζίσιον για να απειλήσουν. Στο 11ο λεπτό, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ, που σταμάτησε στο δοκάρι του Φαμπιάνο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μερικές καλές στιγμές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, δημιουργώντας συνθήκες για γκολ. Στο 21′ ο Πινέδα άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. O Μεξικανός μεσοεπιθετικός έκανε ωραία ενέργεια, καθώς πήρε την μπάλα στα αριστερά, έκανε παράλληλη κίνηση και την έφερε στο δεξί του πόδι, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Στο 35′, η “Ένωση” έχασε την ευκαιρία για διπλασιασμό τερμάτων. Οι παίκτες του Αλμέιδα έφυγαν ωραία στην επίθεση, ο Τσούμπερ προσπάθησε να πασάρει στον Μάνταλο, αλλά αυτός βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, η Ομόνοια απείλησε τρεις φόρες, εκ των οποίων οι δύο αποτέλεσαν διπλή επέμβαση του Στάνκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό, η ΑΕΚ έχασε νέα σημαντική ευκαιρία για να διπλασίασει τα τέρματά της. Ο Τσούμπερ βρήκε με τακουνάκι τον Πινέδα, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Φαμπιάνο, ο οποίος απόκρουσε το πλασέ του Μεξικανού και αποσόβησε τον κίνδυνο για τους Κύπριους. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος κατάφερε να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Ο 30χρονος μέσος έκανε ωραία… επέλαση, έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό και νίκησε με πλασέ τον γκολκίπερ της Ομόνοιας. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος τςη κατοχής της μπάλας. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Ομόνοια πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά το 2-0 παρέμεινε έως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

ΓΚΟΛ: 21′ Πινέδα, 65′ Μάνταλος

Δοκάρι: 11′ Τσούμπερ

Κίτρινες: 37′ Μήτογλου, 60′ Μάνταλος, 72′ Χατζισαφί

Συνθέσεις:

Ομόνοια (Νιλ Λένον):  Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέζιακς, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ, Παπουλή, Μπρούνο Φελίπε, Κακουλή

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Μουστακόπουλος, Ρότα, Μιτάι, Γιούσης, Κορνέζος, Κοσίδης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin
Translate »
×