ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Πιερία καλλιεργείται η μισή παραγωγή ακτινιδίων της Ελλάδας

ακτινίδια

Είναι η περίοδος του αραιώματος για τους παραγωγούς των ακτινιδίων. Στο νομό Πιερίας καλλιεργούνται περισσότερα από 35.000 στρέμματα που καλύπτουν το 50% των εξαγωγών της χώρας στην παγκόσμια αγορά.

Απο μικρο παιδί ασχολείται με την καλλιέργεια των ακτινιδίων ο Βάιος Σταλίκας .Το 2019 πρόσθεσε στην παραγωγή του και τα κίτρινα ακτινίδια καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.

Η φετινη παραγωγή ακτινιδίου στο νομό Πιερίας ξεπερνά τους 300.000 τόνους με προοπτική διπλασιασμού της παραγωγής τα επομενα χρονια..

Η Ελλάδα πλέον τοποθετείται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας παραγωγής ακτινιδίου αφήνοντας πισω την Ιταλια.

Τα ακτινιδια της πιεριας ειναι 100% εξαγωγιμα ενω μεγαλη ωθηση δινει το ανοιγμα της αγορας του Ισραηλ αλλα και της Βραζιλιας

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *