ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις κάλπες για πρώτη φορά και οι ομογενείς

Screenshot_5

Τους 23.000 φτάνει ο αριθμός των ομογενών, που έχουν καταθέσει αίτηση προκειμένου να περιληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ανέφερε σχετικά: «Οι Ελληνοαυστραλοί είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στις κάλπες, δικαίωμα που από καιρό έχουμε ζητήσει».

Από τη Γερμανία, η Άννα Ιωαννίδου, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Στουτγκάρδης ανέφερε: «Είναι ένα βήμα σωστό, που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχει γίνει».

Στη Γερμανία ζουν και εργάζονται κοντά μισό εκατομμύριο Έλληνες, μόλις 350 δήλωσαν συμμετοχή, ωστόσο οι ομογενείς τονίζουν ότι στην πράξη, για να ασκήσουν το δικαίωμα τους αντιμετωπίζουν. «Πως θα αποδείξω εγώ ότι κατέβαινα κάθε χρόνο, πάνω από ένα μήνα στην Ελλάδα διακοπές. Τα εισιτήρια σίγουρα δεν τα έχουμε κρατήσει», αναφέρει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Στουτγκάρδης.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *