ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στον δρόμο 60χρονος Έλληνας οικοδόμος μετά από έξωση – Κοιμάται κάτω από σκαλωσιές

Κάτω από σκαλωσιές σε υπό ανακατασκευή κτίριο απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος βρήκε καταφύγιο 60χρονος οικοδόμος από τον Βόλο, ο οποίος έμεινε άστεγος.

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας μένει στον δρόμο ολόκληρο το καλοκαίρι χωρίς να έχει καμία απολύτως φροντίδα από το συγγενικό του περιβάλλον ή τις τοπικές αρχές. Του έκαναν έξωση από το σπίτι λόγω οφειλών και έκτοτε έμεινε μόνος, χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, χωρίς βοήθεια.

Ο 60χρονος έγινε αντιληπτός από πολίτη του Βόλου προχθές το βράδυ. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι περνούσε από το σημείο και άκουσε θόρυβο, που παρέπεμπε σε ζώο που ξεψυχούσε. Πλησίασε στις σκαλωσιές για να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε έκπληκτος έναν άνθρωπο να κοιμάται και να βαριανασαίνει.

Μόνο ένα μικρό μαξιλάρι, που το τοποθετηθεί σε πλατύσκαλο για να κοιμάται, τα παπούτσια του και λιγοστά ρούχα είναι τα υπάρχοντα του εξαθλιωμένου πολίτη, ο οποίος μετρά πλέον μήνες στον δρόμο και είναι εμφανώς ταλαιπωρημένος.

Δεν έχει πανωφόρι για να ζεσταίνεται τα ψυχρά βράδια, ούτε κουβέρτα, αφού έφυγε από το σπίτι του κακήν κακώς και δεν γνωρίζει τι απέγιναν τα πράγματά του.

Δεν έχει τη δυνατότητα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να φροντίζει για την ατομική του υγιεινή, αντίθετα κουρασμένος πλέον από τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης ικανοποιεί τις ανάγκες τους δίπλα ακριβώς από εκεί που κοιμάται…

Επαγγελματίες της περιοχής, που ρωτήθηκαν σχετικώς, ανέφεραν ότι ο άστεγος θα αντιμετωπίσει σύντομα σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς δεν έχει καμία βοήθεια και στήριξη από τις τοπικές αρχές, ενώ είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς στέγη.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναζήτησε τον δύστυχο πολίτη και μίλησε μαζί του. Ο 60χρονος, ο οποίος είναι συνεργάσιμος και θέλει βοήθεια από τις αρχές, είναι άνεργος. Διέμενε με την υπερήλικη μητέρα του, η οποία λόγω προβλημάτων υγείας μεταφέρθηκε στο Γηροκομείο Βόλου και έκτοτε έμεινε μόνος.

Χωρίς εργασία όμως άρχισαν γρήγορα να συσσωρεύονται οφειλές από απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, μέχρι που μοιραία τον απομάκρυναν από την οικία του.

«Είμαι εδώ ολόκληρο το καλοκαίρι», επιβεβαίωσε ο ίδιος. Είναι Βολιώτης και το σπίτι του ήταν σε κεντρική συνοικία της πόλης. Εργαζόταν επί χρόνια στις οικοδομές, μέχρι που η οικονομική κρίση τον απομόνωσε και στη συνέχεια τον πήρε η κάτω βόλτα.

Παρά τον πόνο του, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, ερωτηθείς για τους συγγενείς του λέει ότι εκείνοι έχουν τις οικογένειές τους.

Ο 60χρονος αναζήτησε βοήθεια από τη δημοτική αρχή, αλλά δεν ξέρει τι γίνεται. Ο ίδιος βρίσκεται σε απελπιστική θέση και δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ερωτηθείς για τα προσωπικά του αντικείμενα λέει ότι του τα πέταξαν στον δρόμο.

Επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν πως πρόκειται για ήσυχο άνθρωπο, που δεν ενοχλεί ποτέ κανέναν, ο οποίος περιφέρεται στον δρόμο και το βράδυ κοιμάται κάτω από τις σκαλωσιές του υπό ανακατασκευή κτιρίου, σε μέρος που είναι σκοτεινό και μακριά από τα φώτα της πόλης.

Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος που περιφέρεται έτσι. Υπάρχουν άλλοι τρεις – τέσσερις πολίτες που είναι άστεγοι, τρεις Ελληνες και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι όταν βραδιάζει και σπάει η κίνηση στην πόλη ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και βρίσκονται σε διαρκή κίνηση με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Ο 60χρονος φαίνεται να είναι ο πιο ταλαιπωρημένος απ’ όλους, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εκ γενετής και έχει συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Είναι κυριολεκτικά εξαθλιωμένος και χρειάζεται επειγόντως βοήθεια.

The post Στον δρόμο 60χρονος Έλληνας οικοδόμος μετά από έξωση – Κοιμάται κάτω από σκαλωσιές appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Κάνει καλό ένα σφηνάκι με ελαιόλαδο το πρωί; Ειδικοί επισημαίνουν τα υπέρ και τα κατά

admin

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

admin

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

admin