Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στον τελικό με… εντολή Μπράουν!

 

Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο Βερολίνο, η “φούρια ρόχα” κατάφερε να… αλώσει την “Mercedes-Benz Arena”, να κερδίσει τη Γερμανία με 96-91 και να πάρει την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (18/9) όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Η “μάνσαφτ” τα έδωσε όλα για να κατακτήσει τη νίκη, αλλά οι… επαγγελματίες πρωταθλητές έδειξαν για άλλη μια φορά από τι είναι φτιαγμένοι. Ο Ντένις Σρέντερ έκανε ένα σπουδαίο ματς τελειώνοντας με 30 πόντους, όμως, ο Λορένζο Μπράουν με 29 πόντους, 6 ασίστ και μια τρομερή τελευταία περίοδο οδήγησε τη “φούρια ρόχα” στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, θα πρόκειται για επανάληψη του τελικού του 2011, όταν η Ισπανία είχε επικρατήσει με 98-85.

Ο αγώνας

Οι τυπικά – αλλά και ουσιαστικά – φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς διαψεύδοντας τον ρόλο του αουτσάιντερ. Ο Σρέντερ ήταν αυτός που, για άλλη μια φορά, ξεχώρισε για τη “μάνσαφτ”. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ αλλά τους παίκτες του Σκαριόλο να… πατούν καλύτερα στο παρκέ. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις αρχές της δεύτερης περιόδου όταν η Ισπανία ξέφυγε έως και το +9 (41-32) βρίσκοντας λύσεις και έξω από τα 6,75μ. Στο φινάλε τους ημιχρόνου οι παίκτες του Χέρμπερτ πάτησαν το πόδι στο… γκάζι και με ένα επί μέρους 19-5 πήγαν στα αποδυτήρια στο +5 (51-46).

Οι Γερμανοί έφτασαν έως και το +9 (55-46) αλλά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έβγαλαν… σφιγμό. Με τους Ντίαθ και Μπριθουέλα να βρίσκουν σημαντικά σουτ, η Ισπανία έφτασε έως και το +4 (61-57). Παρ’ όλα αυτά, η ώθηση του κόσμου έδωσε… σημαντικό “boost” στους Γερμανούς, οι οποίοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα. Πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Σρέντερ που συνέχιζε να σκοράρει τρίποντα για όσο τον άφηναν προκλητικά αμαρκάριστο.

Ο Λορένζο Μπράουν πήρε αρκετές ανάσες στον πάγκο και η Ισπανία παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική κατά την επιστροφή του. Ο Αμερικανός πήρε από το χεράκι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε σε ακόμα μια ανατροπή, με τον αγώνα να είναι πλέον ξανά ισόπαλος. Όλα αυτά, έξι λεπτά πριν το τέλος. Ο παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ, κάνοντας τα πάντα για τη “φούρια ρόχα” είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας. Οι Γερμανοί είχαν χάσει πλήρως τη συγκέντρωσή τους στα τελευταία λεπτά και οδηγήθηκαν σε αρκετά λάθη που εν τέλει κόστισαν. Οι παίκτες του Σκαριόλο αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι όταν η μπάλα έκαιγε, βρήκαν τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση νικώντας εν τέλει με 96-91.

Ο MVP

Ο Λορένζο Μπράουν αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης τελειώνοντας με 29 πόντους και 6 ασίστ σε 33:39.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 51-46, 71-65, 91-96


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των playoffs της Euroleague

admin

Η Γρανάδα… επιβίωσε στη χώρα των Βάσκων

admin

Η Νις… βύθισε τη Λοριάν του Κατσέρη

admin