Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι αποζημιώσεις σε αγρότες του Παγγαίου, Σερρών και Κιλκίς

Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής ονομάζεται ο νέος θεσμός που με συνέργειες εγκυρότητα και αμεσότητα «ξεμπλοκάρει» γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δίνει άμεσα «οικονομικό μαξιλάρι» σε όσους έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και θεομηνίες. Χθες στην ΔΕΘ παρουσιάστηκε το θεσμικό της πλαίσιο.

Με ζητούμενο την αμεσότητα και τη δικαιόκρατη στόχευση, προκειμένου το κράτος να είναι παρόν, στις ανάγκες των πληγέντων από πάσης φύσεως καταστροφές, η Κρατική Αρωγή είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο που γεφυρώνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη – κράτους, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Περισσότεροι από 117 εκατομμύρια έχουν δοθεί στους πληγέντες για τα σπίτια τις επιχειρήσεις οικοσκευές… Αρκαλοχώρι…και αλλού αλλά και αναδρομικά όπως οι σεισμοί σε Σάμο και Δαμάσι… και πρόσφατα στις πυρκαγιές ενεργοποιήσαμε την πλατφόρμα… για στεγαστική συνδρομή.

Την πεποίθησή του πως ο ΕΛΓΑ έχει τα τελευταία χρόνια ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αγροτών με τις αποζημιώσεις να υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια το τρέχον έτος ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε χρονοδιάγραμμα για την καταβολή προκαταβολών και στους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

Είμαστε ήδη έτοιμοι για τις φοβερές χαλαζοπτώσεις του Ιουλίου 2022 που έπληξαν περιοχές Παγγαίου, Σερρών, Κιλκίς και άλλες περιοχές να προβούμε στην καταβολή προκαταβολών…21.00.38 Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου οι αγρότες μας θα δουν στους λογαριασμούς τους τις προκαταβολές για τις ζημίες τις οποίες υπέστησαν …Το ποσοστό θα καθοριστεί από διάταξη νόμου που θα καταθέσει ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς.

«Οι αποζημιώσεις είναι μόνο το πρώτο στάδιο της θεραπείας μετά από μια θεομηνία ή καταστροφή .. ζητούμενο είναι η ολιστική – ανθρωποκεντρική ανασυγκρότηση» επεσήμανε η Φαίη Μακαντάση, επικεφαλής ερευνών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού διαΝΕΟσις που μεταξύ άλλων ανέλαβε την εκπόνηση μελετών εκτός απ’ την Ηλεία και την Καρδίτσα και για την Βόρεια Εύβοια. Οι μελέτες θα παραδοθούν τέλος Σεπτέμβρη είναι 13 μελέτες που υπάρχουν στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Βορείου Ευβοίας που εξειδικεύονται σε έργα και δράσεις και υπάρχουν και οι χρηματοδοτικοί πόροι που έχουν αντιστοιχηθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

«Τι είδε ο γιος της καθαρίστριας;» στο Θέατρο Νους

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα από κλήσεις

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας

admin