Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραπάτσο για Εφές παρά τη “ραψωδία” Μίτσιτς

 

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε εντός έδρας από την Βαλένθια (91-92) σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που κράτησε την αγωνία μέχρι το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου.

Η Εφές γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα στην Euroleague, μετά την ήττα την περασμένη αγωνιστική στη Μονακό, αυτή τη φορά από την Βαλένθια. Στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Euroleague, οι Ισπανοί ήταν τρομεροί από τα 6,75 και με περισσότερο καθαρό μυαλό στα τελευταίο κρίσιμο λεπτό έφτασαν στη νίκη, με τον Κλάιμπερν να γλιστρά μάλιστα στη τελευταία επίθεσης της Εφές.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Βασίλιε Μίτσιτς, με τον Σέρβο να σταματά στους 22 πόντους, έχοντας παράλληλα και 8 ασίστ. Από κοντά ο Γουίλ Κλάιμπερν που σημείωσε 18 πόντους, αλλά ήταν αρκετά άστοχος από τα 6,75 (1/5). Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν ο Ντούμπλιεβιτς, με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και τον Τζόουνς να προσθέτει άλλους 15.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν όντας ιδιαίτερα άστοχες στην αναμέτρηση, με την Βαλένθια να βρίσκει σκορ από τα 6,75. Η Εφές άνοιξε το ρυθμό του παιχνιδιού και μέσα από την άμυνά της βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας μάλιστα και διαφορά πέντε πόντων (9-4 στο 4′). Ένα νέο ξέσπασμα των παικτών του Αταμάν, με τον Κλάιμπερν να αναλαμβάνει δράση, ανέβασε τη διαφορά στο +10 (17-7 στο 5′). Η Βαλένθια όμως βρήκε ξανά λύσεις από την περιφέρεια και με 5/9 τρίποντα έκλεισε την περίοδο στο -1 (21-20).

Στη δεύτερη περίοδο, πήραν “φωτιά” οι ομάδες από τα 6,75. Με τον Κλαβέρ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο και να έχει 3/3 τρίποντα και τον Πολονάρα να “σηκώνει το γάντι”, η Εφές διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα (29-25 στο 14′). Οι παίκτες του Μουμπρού με τέσσερα συνεχόμενα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, έτρεξαν ένα επιμέρους 2-12, παίρνοντας για πρώτη φορά “κεφάλι” έξι πόντων (31-37 στο 17′). Ένα μικρό ξέσπασμα των γηπεδούχων έκλεισε το ημίχρονο στο 45-45, με την Βαλένθια να έχει 12/20 τρίποντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σκορ κοντά στο καλάθι και την Έφες να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (51-47 στο 23′). Ένα μικρό σερί 6-0 των Ισπανών, έφεραν μπροστά στο σκορ την Βαλένθια, με τους Πρέπελιτς και Ντούμπλιεβιτς να ξεμπλοκάρουν το σύνολο του Μουμπρού (51-53 στο 25′). Για το επόμενα λεπτά το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε μονομαχία των Τζόουνς και Μίτσιτς, όπου με συνεχόμενους πόντους έφεραν το σκορ στα ίσα (60-60 28′). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 68-66, με τον Κλάιμπερν να μπαίνει στην εξίσωση.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Πλάις, η Εφές ανέβασε τη διαφορά στο +7 για το 73-66 στο 32ο λεπτό. Η Βαλένθια προσπάθησε να βγάλει νέα αντίδραση, με τον Κλαβέρ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο δεκάλεπτο και με 4/5 τρίποντα μείωσε ξανά στους τρεις πόντους (75-72 στο 33′). Η ομάδα του Αταμάν προσπαθούσε να ελέγξει την αναμέτρηση και το ρυθμό, όμως η Βαλένθια παρέμενε κοντά. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε θρίλερ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα στα 44” για το τέλος. Τρίποντα του Μπουμπουά έβαλε ξανά μπροστά την Εφές (91-90 στα 14”). Οι βολές του Τζόουνς έβαλαν μπροστά την Βαλένθια, με τον Κλάιμπερν να γλιστράει στη τελευταία επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-45, 68-66, 91-92

Ο MVP

Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Σέρβος γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα για να οδηγήσει την ομάδα σε μια σημαντική νίκη, χωρίς να τα καταφέρει και τερμάτισε με 22 πόντους, 8 ασίστ, καθώς και 9 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Αναντολού Εφές (Εργκίν Αταμάν): Μπομπουά 5, Μπαλμπάϊ, Μπράιαντ, Κλάιμπερν, Αρνά, Τουντσέρ, Πλάις 9, Μίτσιτς, Μ’Μπαγιέ, Πολονάρα 6, Ζίζιτς 8, Ντάνστον 6.

Βαλένθια (Άλεξ Μουμπρού): Χάρπερ 5, Κλαβέρ 12, Πουέρτο 3, Πρέπελιτς 5, Πραντίγια 5, Λόπεθ-Αροστέγκι 6, Τζόουνς 13, Βαν Ρόσομ 12, Ράντεμπο, Ντούμπλιεβιτς , Χιμένες, Αλεξάντερ 6.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μάντζιος: «Όλοι στην ομάδα αντιλαμβάνονται πόσο πολύ ο οργανισμός του Άρη θέλει το Κύπελλο»

admin

Οι διαιτητές της αγωνιστικής στην Elite League

admin

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

admin
Translate »
×