Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Στρατής Χατζησταματίου: Το πτυχίο στη Νομική, η ζωή στην Νέα Μάκρη και ο ρόλος στον “Σασμό”

Ο Στρατής Χατζησταματίου συστήθηκε πέρυσι στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τον ρόλου του Μανώλη στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός», που συνεχίζει και φέτος για δεύτερη σεζόν.

Ο νεαρός ηθοποιός αν και είναι μόλις 25 ετών έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το υποκριτικό του ταλέντο. Το καλοκαίρι, ερμήνευσε τον Αίμονα στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: Έλλη Τρίγγου, Δανάη Μιχαλάκη, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Στρατής Χατζησταματίου: Οι σπουδές στη Νομική και ο ρόλος στον «Σασμό»

Ο ηθοποιός ζει μόνιμα στη Νέα Μάκρη και πριν από λίγο καιρό πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο «Βήμα», όπου μίλησε για την συνειδητή επιλογή του να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής και παράλληλα να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

«Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής. Είχα μια κλίση και προς την επιστήμη, πολύ συνειδητή. Αν όμως θέλεις να ασχοληθείς και με την υποκριτική, με δεδομένη την ανασφάλεια που υπάρχει στον χώρο, αναζητάς και τέτοια αποκούμπια, είναι λογικό. Είχα κατά νου να εισέλθω σε μια πανεπιστημιακή σχολή και έπειτα, πιο ελεύθερος, λιγότερο αγχωμένος, να επιχειρήσω την καλλιτεχνική μου αναζήτησή, να δω αν θα τα καταφέρω. Με καθησύχαζε κάπως αυτό. Δεν ήταν μόνο πρακτικής φύσεως η ασφάλεια, ας πούμε, αλλά και ψυχικής. Επειδή στη υποκριτική το πράγμα είναι αβέβαιο κ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί έχεις ταλέντο αλλά να μην έχεις τύχη, μπορεί να έχεις τύχη αλλά να μην έχεις ταλέντο…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Μιλώντας στο «Βήμα» ο ίδιος πρόσθεσε:

«Πάντως, επειδή με ρωτήσατε για τη διδασκαλία των ηθοποιών, εγώ βρέθηκα στην κρατική σχολή του Εθνικού σε μια περίοδο που υπήρχε η πρόθεση και η προσήλωση σε κάτι συστηματικό, δηλαδή οι καθηγητές προσπαθούσαν να προσαρμόσουν και να μεταγράψουν από το εξωτερικό, με τρόπο δημιουργικό και παραγωγικό, μια μέθοδο στην υποκριτική. Η εντύπωσή μου είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει εν γένει στην Ελλάδα, όπου άλλωστε δεν έχουν ανωτατοποιηθεί οι σχετικές σπουδές. Μια διαπίστωση κάνω, δεν γνωρίζω πώς επιλύεται αυτό. Επίσης, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλοί πραγματικοί κόουτς υποκριτικής εδώ. Για αυτό νιώθω ευγνώμων, επειδή εγώ συνάντησα τέτοιους και συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου».

The post Στρατής Χατζησταματίου: Το πτυχίο στη Νομική, η ζωή στην Νέα Μάκρη και ο ρόλος στον “Σασμό” appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

admin

Μερίδες φαγητού: Πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώμε – Από ζυμαρικά, τυρί, ψωμί του τοστ μέχρι και φρούτα

admin

Μην περιμένετε το τέλος του κόσμου για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία της ζωής

admin