Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΖΩΗ : Προγράμματα υποστήριξης ατόμων με διαταραχές όρασης

Ο Σύλλογος “ΣΥΖΩΗ” – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες, ιδρύθηκε το 2007, στη Θεσσαλονίκη, από γονείς παιδιών με τύφλωση & πρόσθετες αναπηρίες, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Καζαντζίδης πρόεδρος του συλλόγου.

Βασικοί στόχοι του συλλόγου είναι η κατάκτηση του μέγιστου των δυνατοτήτων των ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, μέσα από θεραπευτικές και εκπαιδευτικές διαδικασίες, η ισότιμη εκπαίδευση και η κοινωνική ένταξη των παιδιών, η ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση των οικογενειών τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2007 λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα κατ’ οίκον πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και νήπια με τύφλωση (0-6 ετών). Από το 2013 λειτουργεί το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες. Οι υπηρεσίες του Κέντρου περιλαμβάνουν εξατομικευμένα και ομαδικά προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης/κινητικότητας, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής, αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ειδικής φυσικής αγωγής, μουσικοθεραπείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων.

Το πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης της Συζωής υλοποιείται από το 2006 και είναι το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά 0 έως 6 ετών με διαταραχές όρασης – τύφλωση, χαμηλή όραση ή άλλο διαγνωσμένο πρόβλημα οπτικής αντίληψης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, νευρολογικού τύπου διαταραχές, κινητικές ή αισθητηριακές δυσκολίες, νευρομεταβολικά σύνδρομα, κ.ά.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Βίντεο: Σπάνια πλάνα της χρυσής πεταλούδας Kaiser-i-Hind καταγράφηκαν στην Κίνα

admin

Σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

admin

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Καταγγελίες για απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου της Σχολής Καλών Τεχνών

admin