Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή αλλά… υπό προϋποθέσεις αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία στο Wimbledon

 

Στην άρση των περιορισμών οδηγούνται οι άνθρωποι της διοργάνωσης, με ορισμένες απαγορεύσεις, ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς των εν λόγω αθλητών.

Οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα Wimbledon, αν και οι διοργανωτές θέλουν να διατηρήσουν τη δυνατότητα να τους αποβάλουν εάν το κρίνουν απαραίτητο

Το Wimbledon ήταν το μόνη μεγάλη διοργάνωση που έλαβε τόσο δραστικά μέτρα εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το ATP και το WTA να αφαιρέσουν τους πόντους κατάταξης από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, παίκτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται υπό ουδέτερη σημαία. Η χαλάρωση των περιορισμών από το Wimbledon θα σήμαινε την επιστροφή ορισμένων σημαντικών… απειλών για τον τίτλο. Συγκεκριμένα, οι πρώην Νο. 1 του κόσμου Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ (και οι δύο Ρώσοι) καθώς και η Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα.

Αν και οι διοργανωτές του τουρνουά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει κάποια απόφαση, ο κόσμος του τένις αναμένει την τελική απόφαση, πριν από την ημερομηνία έναρξης στις 3 Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι το Wimbledon έχει προτείνει στους παίκτες να υπογράψουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς» πριν από τους αγώνες στο Λονδίνο, ο οποίος θα καθόριζε ορισμένες ενέργειες κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους οπαδούς, ειδικά μετά το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον πατέρα του Τζόκοβιτς, Σρτζάν, εθεάθη να φωτογραφίζεται με Ρώσους υποστηρικτές στο Australian Open και φώναξε: “Ζήτω η Ρωσία!”.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Basket League (Τop-6/play out): Οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής

admin

Ζάλανκι και Μπιανκόνι οι κορυφαίοι του 2023 στην Ευρώπη, τρίτος ο Ζερδεβάς

admin

Ταβάρες: «Στόχος μου να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης»

admin
Translate »
×