Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σχένκεφελντ: «Αν πάρουμε τον τίτλο, θα είναι για τον κόσμο μας»

 

Μεγάλη συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα “AD” παραχώρησε ο 31χρονος στόπερ του Παναθηναϊκού, μιλώντας για όλη τη διαδρομή του στο “τριφύλλι”, τους τραυματισμούς του παρελθόντος που άφησε πίσω του, αλλά και την εφετινή μάχη του τίτλου.

Ο Μπαρτ Σχένκεφελντ τόνισε πως αν οι “πράσινοι” φτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα είναι η μεγαλύτερη ανταπόδοση προς τον κόσμο τους.

«Όλο το καλοκαίρι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήμασταν σαν ένα είδος θεού για αυτούς τους ανθρώπους», θυμάται ο Ολλανδός μετά την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου Ελλάδας. Έπειτα αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην αθηναϊκή ομάδα το καλοκαίρι του 2019.

«Δεν είδα ποτέ ένα τέτοιο βήμα να έρχεται. Αλλά όταν ήρθε σκέφτηκα ότι ήταν ένα ωραίο βήμα προς τα μπροστά. Ήταν μία λογική επιλογή για μένα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω παραμείνει σε φόρμα όλο αυτό το διάστημα. Ένιωσα ότι μπορούσα να συμβαδίσω γρήγορα με το επίπεδο του πρωταθλήματος. Απλώς κάνω αυτά που ξέρω μέσα στο γήπεδο, αν και το ελληνικό ποδόσφαιρο εμπεριέχει κι αρκετό συναίσθημα.

Είναι τρελό αυτό που γίνεται σ’ αυτά τα ματς. Δεν υπάρχουν εκτός έδρας οπαδοί γιατί διαφορετικά θα… τραβήξουν ο ένας το κεφάλι του άλλου! Το ποδόσφαιρο είναι διέξοδος για τους ανθρώπους. Η ζωή τους σε μια τσιμεντένια ζούγκλα όπως η Αθήνα δεν είναι πάντα εύκολη».

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είπε: «Οι εξέδρες χωρίστηκαν στη μέση, οι δικοί μας στη μία πλευρά, του ΠΑΟΚ στην άλλη. Ακόμη και πριν αρχίσει το ματς, έπεσαν δακρυγόνα και όλοι έπρεπε να τραπούν σε φυγή. Αργότερα κάναμε το 1:0 και ένας συμπαίκτης μου χτυπήθηκε με πέτρα. Ναι, όσον αφορά την ασφάλεια, τα πράγματα είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν να βελτιωθούν».

Για τη ζωή στην ελληνική πρωτεύουσα είπε: «Η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη, παρότι επισκέπτομαι την Ακρόπολη ή τον ναό του Ποσειδώνα μόνο όταν υπάρχει εδώ η οικογένεια μου. Ο καιρός είναι πάντα καλός και μπορώ να περπατήσω στην παραλία σε ελάχιστο χρόνο. Η ζωή γίνεται έξω εδώ και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μέχρι αργά».

Για τη μάχη του τίτλου είπε: «Ο δρόμος είναι πραγματικά μακρύς. Ο ανταγωνισμός χωρίζεται πλέον σε ένα τοπ 6 ομάδων, μετά το οποίο παίζουμε άλλους δέκα τελευταίους αγώνες. Αυτό θα είναι βαρύ. Αλλά ο τίτλος θα ήταν κάτι το υπέροχο. Μία μεγάλη ανταπόδοση για τον κόσμο. Πόσο ωραία θα ήταν, αν επιστρέψω εδώ αργότερα, κι ο κόσμος με θυμάται ως πρωταθλητή».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Κίνα: Ισόβια κάθειρξη για τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας

admin

«Σφήνα» της Ρεάλ στην Μπαρτσελόνα για τον 16χρονο Μασταντουόνο

admin

Η σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου

admin
Translate »
×