Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σ.Σέρμπος για Πούτιν: «Ο Ρώσος πρόεδρος παίζει το τελευταίο του χαρτί»

Μαζική έξοδο από τη Ρωσία, αλλά και συλλήψεις χιλιάδων διαδηλωτών προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση. Ψύχραιμη αλλά αποφασιστική η στάση της Δύσης απέναντι στις πυρηνικές απειλές, που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παραβίαση της παγκόσμιας τάξης χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή ο πρόεδρος Μπάιντεν από το βήμα του ΟΗΕ, ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να απαντήσει με νέο πακέτο κυρώσεων. Ο αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς πολιτικής Δ.Π.Θ., Σωτήρης Σέρμπος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.

«Ο Ρώσος πρόεδρος παίζει το τελευταίο του χαρτί. Το περιμέναμε, αμφιβάλλω εάν θα λειτουργήσει όπως το έχει στο μυαλό του. Υπάρχει ένας πανικός στη Ρωσία, όπως ξέρετε η Ρωσία είναι ένα πολύ σκληρό καθεστώς, οπότε ας κρατήσουμε ένα μικρό καλάθι αλλά σας θυμίζω ότι μέχρι χθες ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε για μία ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αναγκάζεται να μιλήσει για επιστράτευση λόγω των δεδομένων, που υπάρχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σ.Σέρμπος.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin