Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα δοκάρια… φρέναραν την Ουρουγουάη!

 

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις, χαμένες ευκαιρίες, σκληρά μαρκαρίσματα και πάθος, “Σελέστε” και Νότια Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0:0) στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Θετική παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Ιν-Μπεόμ και Ουί Τζο Χουάνγκ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, η Ουρουγουάη πίεζε ψηλά, αλλά η Νότια Κορέα ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία χωρίς ωστόσο να βρει κάποια αξιόλογη στιγμή. Πρώτη υποψία ευκαιρίας μια αδύναμη κεφαλιά του Βεσίνο που κατέληξε στην αγκαλιά του Γκιου Κιμ. Στο 19′, ο Χιμενέθ έκανε μια μεγάλη μπαλιά, ο Βαλβέρδε κατέβασε, σούταρε με μια αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο βρήκε, μετά το εικοσάλεπτο χώρους στο γήπεδο και άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες στο επιθετικό τρίτο. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Νότια Κορέα στο 34′. Ο Ουί Τζο του Ολυμπιακού, βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά η εκτέλεση του, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ροσέτ. Ο έτερος παίκτης των “ερυθρόλευκων”, Ιν-Μπεόμ, απείλησε από μακριά τέσσερα λεπτά αργότερα, με το σουτ του να έχει ίδια κατάληξη με του συμπαίκτη του. Εκτέλεση κόρνερ στο 43′ από τον Βαλβέρδε, ο Γοδίν παίρνει μια καρφωτή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στην μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους.

Νωχελικά ξεκίνησαν στην επανάληψη και οι δύο ομάδες. Οι Μπεντακούρ και Σον ήταν οι πιο δραστήριοι στο γήπεδο, στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Στο 63′ ο Νούνιες έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Γκιου Κιμ απομάκρυνε το γύρισμα του επιθετικού της Λίβερπουλ. Στο 64′ ο Καβάνι πήρε την θέση του Σουάρες, ο οποίος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός όσο αγωνίστηκε. Στο 77′ ένα μακρινό σουτ του Σούνγκ κατέληξε μακριά από την εστία του Ροτσέτ. Στο 81′ ένα σουτ του Νούνιες πέρασε ελάχιστα μέτρα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Νότιας Κορέας. Στο 89′ ο Βαλβέρδε εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ “κεραυνό”, που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Σον έχασε σημαντική ευκαιρία με την μπάλα να καταλήγει άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα.

 

ΓΚΟΛ: –
ΔΟΚΑΡΙ:
43′ Γοδίν, 89′ Βαλβέρδε
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
56′ Κάσερες/ 88′ Γκουέ-Σούνγκ Τζο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη) και ο Χέουνγκ Μιν Σον (Νότια Κορέα) χρειάζονταν από ένα τέρμα για να γίνουν οι κορυφαίοι σκόρερ των χωρών τους σε Παγκόσμια Κύπελλα και να ξεπεράσουν τους Μιγκές και Παρκ αντίστοιχα.

Ουρουγουάη (Ντίεγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα (78′ Βίνια), Μπεντανκούρ, Βεσίνο (78′ Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Πελίστρι (88′ Βαλέρα), Νούνιες, Λ. Σουάρες (64′ Καβάνι).

Νότια Κορέα (Πάολο Μπέντο): Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Μιν Τζάε Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Τζουνγκ, Σάνγκ Χο Να (75′ Κανγκ Ιν Λι), Λι (74′ Τζουν Χο Σον), Ίνμπομ Χουάνγκ, Σον, Ουί Τζο Χουάνγκ (74′ Γκουέ-Σούνγκ Τζο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1.Νότια Κορέα 1β (1αγ)

2.Ουρουγουάη 1β (1αγ)

3.Γκάνα 0β  (0αγ)

4.Πορτογαλία 0β (0αγ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

24 Νοεμβρίου

18:00 Πορτογαλία – Γκάνα.

28 Νοεμβρίου

15:00 Νότια Κορέα – Γκάνα.
21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη.

2 Δεκεμβρίου

17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία.
17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη.//

Η στιγμή που η μπάλα σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Νότιας Κορέας, έπειτα από την καρφωτή κεφαλιά του Γοδίν, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. (AP Photo)

Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Θρυλική υποδοχή για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης

admin

Grand Prix Κίνας – Practice 1 – Ελάχιστα συμπεράσματα και Stroll στην κορυφή

admin

F1 GP Κίνας: Το FP1 στον Στρολ

admin