Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα… καναρίνια κελάηδησαν στους Ζωσιμάδες!

 

Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας, καθώς επικράτησε με 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα για την άνοδο στην τέταρτη θέση της Super League.

Σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και πλούσιο σε φάσεις, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα των “Ζωσιμάδων”, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” παρέμεινε στη 12η θέση και τους 4 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έφτασε τους 10 πόντους και σκαρφάλωσε -έστω και προσωρινά- στην τέταρτη θέση.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Νίκο Καρέλη, που έκανε χατ-τρικ και έφτασε τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει έξι αναμετρήσεις. Ο Έλληνας επιθετικός έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στην τρίτη του σεζόν με τα “καναρίνια” και φρόντισε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι Ηπειρώτες μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο στην πρώτη καλή στιγμή των “καναρινιών” ήρθε και το πρώτο γκολ. Στο 7ο λεπτό, ο Μλάντεν άλλαξε το παιχνίδι για τον Μόρσεϊ, ο οποίος απέφυγε τον Σόρια και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν συνεχώς στα καρέ των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν ολοκλήρωναν με τον ιδανικότερο τρόπο τις προσπάθειές τους. Ο ΠΑΣ είχε εξ ολοκλήρου την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Παναιτωλικός τον.. περίμενε, προκειμένου να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 25′, η ομάδα του Αγρινίου έκανε το 2-0 στο ματς. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το γέμισμα μετά την πρώτη απομάκρυνση των γηπεδούχων, ο Λάρσον έκανε το γύρισμα και ο Καρέλης έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ηπειρώτες συνέχισαν στο ίδιο… μοτίβο και κατάφεραν να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 34′, ο Μορέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και νίκησε τον Ανέστη για να μειώσει σε 2-1. Λίγο πριν σταλθούν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μορέιρα έκανε την παράλληλα πάσα, ο Σταματελόπουλος βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την κατοχή της μπάλας και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 53′, ο Μορέιρα έκανε την παράλληλα πάσα, μετά από κάθετο παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο ο Σταματελόπουλος δεν μπόρεσε για ακόμη μία φορά να την εκμεταλλευτεί. Στο 66′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Μορέιρα να σουτάρει από δύσκολη γωνία και τον Ανέστη να απομακρύνει την μπάλα. Στο 71′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναιτωλικός διεύρυνε ξανά το προβάδισμά του. Ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ και ο Καρέλης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Σούλη για το 3-1. Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 81′, καθώς βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού και ο Ροσέρο πλάσαρε από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 87′, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν κι άλλο γκολ, σφραγίζοντας τη νίκη στους “Ζωσιμάδες”. Τα “καναρίνια” βγήκαν σε υποδειγματική αντεπίθεση και ο Καρέλης σημείωσε χατ-τρικ, πλασάροντας εύστοχα απέναντι στον Σούλη. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 4-1.

ΓΚΟΛ: 34′ Εραμούσπε / 7′ Μόρσεϊ, 25′, 71′, 87′ Καρέλης

Κίτρινες: 27′ Σόρια, 89′ Μπαγκαλιάνης, 80′ Καραχάλιος / 18′ Λάρσον, 42′, Καρέλης, 51′ Σενγκέλια

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Κιάκος, Καραχάλιος, Λιάσος (59′ Τζίμας), Ποζνάνσκι (81′ Λόλης), Μέντες, Ροσέρο, Σταματελόπουλος (72′ Σταματελόπουλος)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μπακάκης (85′ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (80′ Φλόρες), Ντίας (58′ Κολοβός), Ντουάρτε, Σενγκέλια (58′ Νταγκό), Μόρσεϊ (58′ Μάρτενσον), Καρέλης


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αμφίβολος ο Μπάμπα για Λεωφόρο

admin

Μιλουτίνοφ: «Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να βρω τον ρυθμό μου»

admin

Αντετοκούνμπο: «Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά πρέπει να παίζουμε με κάποιον σκοπό»

admin
Translate »
×