ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό όσπριο που δεν είναι διαδεδομένο, αλλά βοηθάει στην υγεία του εντέρου και της καρδιάς ενώ μειώνει και τη χοληστερίνη!

Είτε είστε φανατικός υποστηρικτής της χορτοφαγικής διατροφής είτε απλώς αναζητάτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως ρεβίθια και φακές, υπάρχει ένα σπάνιο όσπριο που αξίζει να ανακαλύψετε – το λούπινο.

Τα κίτρινα αυτά όσπρια διαθέτουν εξαιρετική διατροφική αξία, καθώς περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σύγκριση με τα ρεβίθια, ενώ παρέχουν πλούσιες πηγές σιδήρου, καλίου και βιταμίνης C, ενώ παραμένουν χαμηλά σε λίπη. Αυτό τα καθιστά ιδανική επιλογή για την υγεία, χωρίς να προσθέτουν πολλές θερμίδες στην καθημερινή σας διατροφή.

Το λούπινο είναι ένα είδος όσπρων που προέρχεται από το ανθοφόρο φυτό Λούπινο, το οποίο ανήκει στην ίδια διατροφική “οικογένεια” με τον αρακά, τα ρεβίθια και τις φακές. Αυτό το τροφίμο χρησιμοποιείται κυρίως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο και είναι γνωστό για την πικρή του γεύση, που οφείλεται σε φυσικές χημικές ουσίες που ονομάζονται αλκαλοειδή. Συνήθως, το λούπινο μουλιάζεται σε άλμη ή τουρσί και στη συνέχεια καταναλώνεται ως σνακ, ενώ μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες, ζυμαρικά και ντιπ.

Τα λούπινα περιλαμβάνουν επίσης ένα παχύ, βρώσιμο δέρμα, το οποίο, αν και δύσκολο στη μάσηση, είναι εντελώς κατάλληλο για κατανάλωση. Εάν δεν σας αρέσει το δέρμα, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε.

Το λούπινο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των οστών και της ανάπτυξης, της υγείας του εντέρου, της υγείας της καρδιάς και της μείωσης της “κακής” χοληστερόλης. Επιπλέον, το λούπινο ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών (superfoods), προσφέροντας τρεις φορές περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες από την κινόα και τη βρώμη, τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μούρα και τρεις φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες. Επιπλέον, περιέχει πλούσιες ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου και ασβεστίου.

Το λούπινο μπορεί να καταναλωθεί ως σνακ ή να χρησιμοποιηθεί σε μορφή αλεύρου για την παρασκευή ψωμιού, μπισκότων, κέικ και ζυμαρικών.

Δείτε τα σημεία σε όλη την Ελλάδα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα

Μια κουταλιά την ημέρα για υγιές δέρμα, έντερο και γενικά ανοσοποιητικό σύστημα!

Νέα Έρευνα – “Όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι οι Έλληνες. Ακόμα και τα μικρά παιδιά”

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

The post Το ελληνικό όσπριο που δεν είναι διαδεδομένο, αλλά βοηθάει στην υγεία του εντέρου και της καρδιάς ενώ μειώνει και τη χοληστερίνη! appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Kalimera_Ellada

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΕΛΛΑΔΑ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *