Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το μάθημα, η ανασύνταξη και το μυαλό στην Πολωνία

 

Η Εθνική Νεανίδων γνώρισε τη… συντριβή από το Βέλγιο στα “Δυο Αοράκια” του Ηρακλείου Κρήτης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς και η γκαρντ, Αγγελίνα Χρηστάκη τοποθετήθηκαν μέσω της ΕΟΚ για την ήττα και τη συνέχεια. 

Η άσχημη εμφάνιση που πραγματοποίησε η Εθνική Νεανίδων απέναντι στο Βέλγιο προβληματίζει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Κεραμιδά, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της που είναι η παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

«Φανήκαμε ότι είχαμε αδειάσει σωματικά και πνευματικά από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία γιατί και το Βέλγιο έδωσε τον ίδιο αριθμό αγώνων. Κάναμε άσχημη εμφάνιση και δείξαμε παθογένειες που είχαμε παρουσιάσει στα φιλικά παιχνίδια. Πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα γιατί ό,τι πετύχαμε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γκρεμιστεί. Δηλαδή ενώ έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στην οκτάδα και να σωθούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας μπλέκουμε σε σενάρια δύσκολα που ούτε θέλω να τα σκέφτομαι. Να μην αδικήσουμε τους εαυτούς μας μετά από τις δυο καταπληκτικές εμφανίσεις που κάναμε στο ξεκίνημα της διοργάνωσης», ήταν τα λόγια του Κώστα Κεραμιδά.

FIBA

Μετά από δύο νίκες με αντίστοιχα καλές εμφανίσεις η Εθνική Νεανίδων γνώρισε την πρώτη της ήττα στο Ευρωπαϊκό U18 που διεξάγεται στο Ηράκλειο χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει την βαθμολογική της θέση.

Η Αγγελίνα Χρηστάκη έκανε έναν μίνι απολογισμό της Εθνικής Νεανίδων λέγοντας ότι οι ήττες ενώνουν την ομάδα. «Στα πρώτα δύο παιχνίδια του Ευρωπαϊκού δώσαμε και την ψυχή μας για να πάρουμε τις δύο νίκες. Ξέραμε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα του αγώνα Λετονία – Βέλγιο ότι είχαμε εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό μας και γνωρίζαμε ότι αντίπαλός μας στο χιαστί θα είναι η Πολωνία.  Ηταν μια κακή ήττα από το Βέλγιο, αλλά ήταν μια ήττα ανώδυνη. Η ‘’σφαλιάρα’’ ωστόσο ελπίζω να λειτουργήσει υπέρ και να μας αφυπνίσει. Όπως έχουμε δείξει και από τα φιλικά που δεν πηγαίναμε καλά, οι ήττες μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατές. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και τώρα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε την Τετάρτη στο παιχνίδι με την Πολωνία και να σώσουμε την κατηγορία».

Η Εθνική δεν παρασύρεται, καθώς από την έναρξη του Ευρωπαϊκού ο στόχος δεν έχει αλλάξει. «Βασικός μας στόχος είναι η παραμονή. Είναι δύσκολο μια ομάδα να ανέβει κατηγορία και στον αντίποδα πολύ εύκολο να πέσει. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα, αλλά για την επόμενη γενιά αθλητριών που θα μας διαδεχτεί του χρόνου η παραμονή στην κατηγορία».

Η Αγγελίνα Χρηστάκη δεν κρύβει ότι θα ήθελε να δει την Τετάρτη στο γήπεδο πολλούς φιλάθλους. «Ο αγώνας με την Πολωνία είναι ένας τελικός για μας. Ελπίζουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας συμπαρασταθεί. Η βοήθειά του είναι σημαντική».

Τα ζευγάρια των νοκ άουτ αγώνων που θα γίνουν την Τετάρτη 10 Αυγούστου είναι:

Δύο Αοράκια 14.30 Ισπανία – Βέλγιο
ΚΓ Πανεπιστημίου 14.30 Γαλλία – Σουηδία
ΚΓ Πανεπιστημίου 16.45 Λετονία – Ιταλία
Δύο Αοράκια 16.45 Φινλανδία – Ισραήλ
ΚΓ Πανεπιστημίου 19.00 Τουρκία – Τσεχία
Δύο Αοράκια 19.00 Ελλάδα – Πολωνία
ΚΓ Πανεπιστημίου 21.15 Λιθουανία – Βοσνία Ερζεγοβίνη
Δύο Αοράκια 21.15 Γερμανία – Ουγγαρία

Οι νικητές των ζευγαριών προκρίνονται στην οκτάδα της διοργάνωσης, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν για τις θέσεις 9-16 διεκδικώντας την παραμονή στην κατηγορία.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μονομαχία των περσινών φιναλίστ… με φόντο τον τελικό

admin

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία

admin

Για το… τρεμπλ τελικών ο Παναθηναϊκός, για την έκπληξη ο Μίλωνας

admin
Translate »
×