ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Το παιδί αργοπεθαίνει»: Παραλίγο να χάσω το μωρό μου από ασιτία, δεν ήθελα να του δώσω γάλα εμπορίου

Από ασιτία κινδύνεψε να χάσει το παιδί της μία μητέρα, η οποία δεν τα κατάφερνε με τον θηλασμό, αλλά δεν εμπιστευόταν και τα γάλατα του εμπορίου.

«Όταν γέννησα, ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να θηλάσω. Ωστόσο, πονούσα πολύ και κάθε φορά που προσπαθούσα να θηλάσω, αιμορραγούσα. Τίποτα όμως δεν με πτοούσε. Στο μυαλό μου είχα την εικόνα της μαμάς που παίρνει χαμογελαστή το μωρό της αγκαλιά και το φέρνει στο στήθος της για να θηλάσει, και ήθελα να γίνω κι εγώ μια τέτοια μαμά.

Είχε εντυπωθεί τόσο έντονα μέσα μου αυτή η εικόνα, που νόμιζα πως αυτό πρέπει να συμβεί και με μένα. Αυτό έπρεπε να κάνω, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό. Έλα, όμως, που δεν είναι πάντα…

Το μωρό μου ούρλιαζε από την πείνα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να αντλήσει την ποσότητα του γάλακτος που χρειαζόταν για να τραφεί. Ωστόσο, πίστευα πως το γάλα του εμπορίου θα το βλάψει και συνέχιζα πεισματικά την προσπάθεια να θηλάσω.

Στο τριήμερο προγραμματισμένη εξέταση με τον παιδίατρο, η κόρη μου ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση, αλλά δεν το είχα καταλάβει. Ο γιατρός μού εξήγησε ότι έπρεπε να την πάω αμέσως στο νοσοκομείο. «Η κόρη σας είχε υψηλό πυρετό και αργοπεθαίνει από δίψα και πείνα» μου είπε με ήρεμη, σταθερή φωνή. Πριν φύγουμε για το νοσοκομείο, την έδωσε ένα μπουκάλι φόρμουλα, το οποίο ρούφηξε μέσα σε λίγα λεπτά.

Όλη αυτή την ώρα, η εξάντληση, η αϋπνία και η αγωνία των τελευταίων ωρών, είχαν θολώσει την κρίση μου. Άκουγα τον γιατρό, αλλά δυσκολευόμουν να καταλάβω τι λέει. Ήμουν κυριολεκτικά σαν χαμένη, σαν σε όνειρο, με θολές εικόνες να εναλλάσσονται γύρω μου.

Η ασιτία οδήγησε το μωρό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

Η κόρη μου εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ, όπου και έμεινε για λίγες μέρες. Όταν βγήκε, ήταν άλλο μωρό. Ευτυχώς, ήμουν κι εγώ άλλη μαμά… Ήμουν και πάλι ο εαυτός μου, σκεφτόμουν καθαρά και όλα κύλησαν ομαλά. Ωστόσο, οι τύψεις που άφησα την νεογέννητη κόρη μου νηστική από το πείσμα μου να θηλάσω, με κυνηγούν ακόμα.

Τύψεις ανάμεικτες με θυμό για την παραπληροφόρηση που είχα όσο ήμουν έγκυος σχετικά με τον θηλασμό. Γι αυτό και θέλω να μιλήσω σε όλες τις γυναίκες που δυσκολεύονται να θηλάσουν. Δεν είναι πάντα εύκολος ο θηλασμός, δεν έρχεται πάντα φυσιολογικά, ούτε χάθηκε ο κόσμος αν δεν μπορείτε να θηλάσετε.

Δεν λέω να μην το προσπαθήσετε, ούτε θέλω να μειώσω την αξία του… Λέω απλά, μην φτάσετε στο σημείο να αφήσετε το μωρό σας νηστικό, από φόβο μήπως το βλάψει η φόρμουλα όπως έκανα εγώ…».

The post «Το παιδί αργοπεθαίνει»: Παραλίγο να χάσω το μωρό μου από ασιτία, δεν ήθελα να του δώσω γάλα εμπορίου appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Η απάντηση ενός μαθητή στην ερώτηση «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας» μας έκανε να νιώσουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ !!!

admin

Η απάτn με τον μπακαλιάρο: Πώς θα καταλάβετε εάν είναι αuθεντικός

admin

Πως να επιλέξετε μπακαλιάρο και πως οι έμπоρоı προσπαθούν να σας παpαπλανńσουν

admin
Translate »
×