ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρώτο ελληνικό ρούμι είναι γεγονός

elliniko-rum

Πέντε γυναίκες στη Γενισέα Ξάνθης επένδυσαν το κομπόδεμα που κρατούσαν για τα γεράματά τους, προκειμένου να φέρουν ξανά στο προσκήνιο το ζαχαροκάλαμο και να το αφήσουν προίκα στον τόπο και τα παιδιά τους.

Σύστησαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και πέρα από τα προϊόντα με πετιμέζι που παρασκεύασαν, αποφάσισαν σε συνεργασία με εταιρεία αποσταγμάτων από την Θεσσαλονίκη να κάνουν πραγματικότητα ένα ακόμη όνειρό τους.

Το πρώτο ελληνικό ρούμι. Όπως λένε, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γευτεί κάνεις, γιατί παράγεται με πολύ αγάπη, από μοναδική πρώτη ύλη.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Παραγωγή βιοκαυσίμων από ενεργειακά φυτά:

Ραχοκοκαλιά των ακριτικών νομών της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν τα ενεργειακά φυτά. Πολλοί αγρότες έχουν στραφεί σε αυτά γιατί θεωρείται συμφέρουσα η καλλιέργεια τους. Δεν θέλουν πολύ λίπανση και νερό και οι αποδόσεις τους όπως λένε, είναι πολύ καλές.

Από άστεγος… κτηνοτρόφος:

Γνωρίζουμε έναν 59χρονο που η ζωή του τα έφερε όλα δύσκολα και βρήκε τελικά διέξοδο στον πρωτογενή τομέα. Έμεινε χωρίς δουλειά, στο δρόμο, άστεγος  και φιλοξενήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο αστέγων του δήμου Αθηναίων.

Άδραξε όμως την ευκαιρία που του πρόσφερε το ΚΥΑΔΑ και η ομάδα παραγώγων “PROUD FARM” και έκανε μια νέα αρχή, ως κτηνοτρόφος, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. 

Η  επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και αρκετοί είναι οι φιλοξενούμενοί του, που δείχνουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *