ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σκανταλιάρικο αγριόγιδο που βρέθηκε μόνο του στους πρόποδες του Σμόλικα

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας περιπατητής στους πρόποδες του Σμόλικα εντόπισε ένα σπάνιο αγριόγιδο, με το οποίο παρατήρησε ότι δεν υπήρχε παρουσία ενηλίκου και το απεγκλώβισε από μια βραχώδη περιοχή και το περιέθαλψε.

Στη συνέχεια ανέλαβε τη φροντίδα του η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος αυτή τη στιγμή το «σκανταλιάρικο αγριόγιδο» βρίσκεται σε καραντίνα για περίθαλψη λόγω της ευαισθησίας του σε ασθένειες ενώ του έχουν δώσει το όνομα «Ελπίδα» αφού είναι θηλυκό.

«Είναι πολύ χορευταρού, τρώει πολύ όπως όλα τα μικρά ζώα και φυσικά επιφυλασσόμαστε για να μεγαλώσει και να το εντάξουμε και πάλι στην περιοχή, που το βρήκαμε. Είναι δύσκολο το κομμάτι της επανένταξης. Σχεδόν έναν χρόνο θα απολαμβάνει τη φροντίδα μας ώστε να καταλάβουμε κι εμείς ότι είναι έτοιμο να τραφεί και μόνο του ώστε να επιβιώσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κωνσταντινίδης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *