Το φρούτο με τα θρεπτικά συστατικά που δεν θα βρείτε σε άλλη τροφή!
Πολλοί άνθρωποι το αγνοούν όταν κάνουν τις αγορές τους, καθώς θεωρείται ως ένα “ξένο” και τροπικό φρούτο.
Ωστόσο, το φρούτο αυτό κρύβει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς περιέχει υψηλές ποσότητες σημαντικών θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρείτε σε άλλα τρόφιμα.
Ο λόγος για το ακτινίδιο!
Ας εξετάσουμε αναλυτικά τα οφέλη του ακτινιδίου για την υγεία, όπως τα παρουσιάζει η διαιτολόγος Gillian Culbertson από την Cleveland Clinic:
- Εξασφαλίζει την υγιή λειτουργία του εντέρου: Το ακτινίδιο περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, περίπου 5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Αυτές οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας του εντέρου. Η κατανάλωση ακτινιδίων έχει συσχετιστεί με τη μείωση του φούσκωμα και της πεπτικής δυσφορίας, καθώς και με την βελτίωση της κένωσης του παχέος εντέρου. Επιπλέον, περιέχει πρεβιοτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των “καλών” βακτηρίων στο εντερικό σύστημα, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί το δέρμα σφριγηλό: Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, περισσότερο από δύο φορές από ό,τι τα πορτοκάλια. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην αντιμετώπιση της κόπωσης, και βελτιώνει την απορρόφηση σιδήρου από το σώμα, απαραίτητη για τη μεταφορά οξυγόνου στα όργανα και τους ιστούς. Επιπλέον, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, συμβάλλοντας στην επούλωση πληγών και τη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.
- Προστατεύει την καρδιαγγειακή υγεία: Η βιταμίνη Ε, που συχνά παραμελείται, αποτελεί σημαντικό θρεπτικό συστατικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία της καρδιάς. Βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Το ακτινίδιο περιέχει περίπου το 7% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Ε.
- Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση: Λόγω των υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης C και E, το ακτινίδιο διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά καταπολεμούν τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, που προέρχονται από παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
- Ενισχύει τη λειτουργία των οργάνων: Το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγιή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών, των μυών και των νεύρων. Πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετή ποσότητα καλίου από τη διατροφή τους. Ένα ακτινίδιο περιέχει 215 mg καλίου, ποσότητα υπερδιπλάσια από ό,τι σε άλλα τρόφιμα όπως το μαρούλι και το φυστικοβούτυρο. Η κατανάλωση καλίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, προλαμβάνοντας τη δημιουργία λίθων στους νεφρούς και προστατεύοντας από οστεοπόρωση και διαβήτη τύπου 2.
- Διατηρεί την οστική πυκνότητα: Η βιταμίνη Κ, που περιέχεται στο ακτινίδιο, διατηρεί τα οστά γερά και μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης. Επίσης, μπορεί να προστατεύσει από σοβαρές παθήσεις όπως η στεφανιαία νόσος, μια κύρια αιτία καρδιακών προσβολών και καρδιακής ανεπάρκειας. Ένα ακτινίδιο περιέχει περίπου το 25% έως 30% της επαρκούς πρόσληψης βιταμίνης Κ για τους περισσότερους ενήλικες
Τέλος, η ειδικός συμβουλεύει να καταναλώνετε το ακτινίδιο σε συνδυασμό με άλλα θρεπτικά τρόφιμα. «Κανένα τρόφιμο δεν μπορεί μεμονωμένα να σας δώσει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε», δηλώνει η δρ. Culbertson. «Κάντε το πιάτο σας πολύχρωμο: Προσθέστε κόκκινες, πράσινες, μοβ, πορτοκαλί και κίτρινες τροφές. Η ποικιλία είναι το κλειδί όταν πρόκειται να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή».
Μύθοι και αλήθειες για το σωματικό βάρος – Οι πιο αδύνατοι δεν είναι απαραίτητα και πιο υγιείς!
Εύη Χριστοφιλοπούλου – Η νέα “μεταγραφή” της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ
The post Το φρούτο με τα θρεπτικά συστατικά που δεν θα βρείτε σε άλλη τροφή! appeared first on KalimeraEllada.gr.
Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada