MEDIA

Το ψάρι που μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά

Οι ειδικοί στη διατροφή έχουν προτείνει εδώ και καιρό την ενσωμάτωση του σολομού στην καθημερινή μας διατροφή

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν σολομό συχνά έχουν υψηλότερη πιθανότητα να διατηρούν χαμηλό σωματικό βάρος και να μην πάσχουν από ασθένειες.

Ωστόσο, το ερώτημα τι ακριβώς περιέχει ο σολομός που προσφέρει οφέλη για την υγεία παρέμεινε μέχρι πρόσφατα αναπάντητο.

Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο εντόπισαν τουλάχιστον τέσσερις ενώσεις στο ψάρι που φαίνεται να μπορούν να επηρεάσουν θετικά τα επίπεδα της χοληστερόλης. Αυτή είναι η λιπαρή ουσία που συσσωρεύεται στα αγγεία του αίματος και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η πρόσφατη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, δείχνει ότι η κατανάλωση σολομού μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση τουλάχιστον 30 μεταβολιτών, οι οποίες συνδέονται με σημαντικές βελτιώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία.

Η μελέτη περιλάμβανε 41 συμμετέχοντες ηλικίας 30-69 ετών, οι οποίοι κατανάλωσαν μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, χαμηλά λιπαρά κρέατα, ολικά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Οι ερευνητές αξιολόγησαν την καρδιαγγειακή τους υγεία πριν και μετά τη δίαιτα.

Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν σολομό δύο φορές την εβδομάδα για περιόδους πέντε εβδομάδων, με διάλειμμα ενός μήνα ανάμεσα στις περιόδους. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένα επίπεδα ορισμένων ουσιών που συνδέονται με την καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες με υψηλά επίπεδα αυτών των ουσιών στο αίμα τους εμφάνισαν μείωση της συνολικής χοληστερόλης και άλλων δεικτών καρδιαγγειακής υγείας.

Σημαντικό είναι ότι οι ερευνητές εντόπισαν ειδικές ενώσεις στον σολομό που συνδέονται με αυτές τις βελτιώσεις, ενισχύοντας την θέση του σολομού ως ένα από τα πιο ωφέλιμα τρόφιμα για την υγεία.

Υπάρχουν πολλά είδη σολομού, με τον άγριο σολομό του Ειρηνικού να θεωρείται συνήθως ο πιο υγιεινός, λόγω της διατροφής του που περιλαμβάνει φύκια και πλαγκτόν. Στον σολομό εκτροφής, η ποιότητα επηρεάζεται από το είδος της τροφής που λαμβάνει.

Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και ελαιόλαδο, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καλή υγεία, και η μετάβαση σε αυτήν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη μακροζωία και την υγεία, ιδίως αν ξεκινήσει νωρίς στη ζωή.

Γλυφάδα – 3 νεκροί στη Ναυτιλιακή εταιρεία. Ο Αιγύπτιος δράστης αυτοκτόνησε

Οι “κόκκινες γραμμές” των αγροτών για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι 6 τροφές που ενισχύουν τον εγκέφαλό μας!

The post Το ψάρι που μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com Kalimera_Ellada

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:MEDIA

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *