Τρίπολη: Φθηνότερα φέτος τα μελομακάρονα

Περίπου έναν τόνο μελομακάρονα παρασκευάζει κάθε χρόνο από τις αρχές του Νοέμβρη ο ζαχαροπλάστης Θεόδωρος Ντεγιάννης στο εργαστήριό του στην Τρίπολη. Τα περιχύνουν με μέλι αλλά και σοκολάτα, ομως πριν τα βυθίζουν σε κρύο σιρόπι ενώ το μελομακάρονο είναι ζεστό από τον φούρνο, προσθέτει. Η συνέχεια έχει πασπάλισμα με καρύδι και μέλι και έπεται η πώληση.
Προβαίνοντας και σε μια πρόβλεψη ο κ. Ντεγιάννης δήλωσε ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των μελομακάρονων και ίσως να υπάρξουν και μειώσεις, καθώς οι πρώτες ύλες για την παρασκευή τους είναι πλέον φθηνότερες. Το δεκάλιτρο του ηλιέλαιου από 35 ευρώ πέρυσι είναι φέτος στα 12,5 ευρώ, το αλεύρι που ήταν πέρυσι στα 80 λεπτά είναι φετος στα 50 λεπτά/κιλό και πέρυσι “τη ζάχαρη την παίρναμε με το δελτίο”, επισήμανε. Η τιμή των μελομακάρονων θα είναι φέτος στα 10 – 12 ευρώ/κιλό κατέληξε.
Ρεπορτάζ Π. Μπρούσαλη
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης