Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Τρίποντη” ανατροπή για τη Ζαλγκίρις

 

Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 88-81 της Άλμπα Βερολίνου, η οποία βρέθηκε να κερδίζει ακόμη και με 20(!) πόντους στη “Ζαλγκίριο Αρένα” και διατήρησαν το απόλυτο στην έδρα τους, στην Euroleague.  

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε μια… ψυχωμένη ανατροπή, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ουλάνοβας (21 πόντοι, 3 ριμπάουντ), Έβανς (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Μπραζντέικις (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ). Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η ομάδα του Καζίς Μακσβίτις είχε 7/9 τρίποντα στην τελευταία περίοδο.

Ο αγώνας

Η Άλμπα μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και… ορεξάτο Κουμάτζε στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 10-5 (4′). Ουλάνοβας και Μπουτκεβίτσιους μείωσαν προσωρινά (13-10), όμως στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν σερί 9-0 και ανάγκασαν τον Μακσβίτις να πάρει τάιμ άουτ (22-10, 8′). Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα του Βερολίνου να υπερέχει και να προηγείται με 25-13.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με νέο σερί της Άλμπα και τη διαφορά να… εκτοξεύεται στους 19 (13-32, 13′). Η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να σταματήσει τις επιθέσεις των Γερμανών, οι οποίοι συνέχιζαν να προσθέτουν πόντους στο σκορ τους (43-23, 17′). Στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Άλμπα να προηγείται με 44-32.

Στην τρίτη περίοδο οι Λιθουανοί μπήκαν με ενέργεια και διάθεση να ανατρέψουν το παιχνίδι και σε πρώτη φάση, με “πρωτεργάτες” τους Σμιτς και Ουλάνοβας, μείωσαν τη διαφορά. Ωστόσο, η ομάδα του Γκονθάλεθ δεν επέτρεπε να πέσει η κάτω από τους επτά πόντους (52-45, 27′). Στη συνέχεια, ο Τζαλίν Σμιθ ανέλαβε… δράση για λογαριασμό της Άλμπα, όμως οι Λιθουανοί διατηρούσαν τη διαφορά και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους Γερμανούς στο +7 (61-54).

Στην τέταρτη περίοδο η Ζαλγκίρις ξεκίνησε… φουριόζα και πέτυχε δύο τρίποντα με τους Λουκοσιούνας και Έβανς (64-60, 32′). Στα πρώτα τέσσερα λεπτά, οι δύο ομάδες πέτυχαν έξι τρίποντα (τέσσερα η Ζαλγκίρις, δύο η Άλμπα), ενώ οι “τρομεροί” Λιθουανοί κατάφεραν να προηγηθούν (71-70, 36′). Ο Μπραζντέικις με πέντε συνεχόμενους πόντους του έβαλε τη Ζαλγκίρις μπροστά για τρεις (77-74, 38′). Ο Ουλάνοβας “σκότωσε” την Άλμπα με δύσκολο σουτ και φάουλ (85-76, 39′)

Δεκάλεπτα: 13-25, 32-44, 54-61, 88-81

Ζαλγκίρις Κάουνας (Καζίς Μακσβίτις): Έβανς, Λεκαβίτσιους, Χέιζ, Καλνιέτις, Σμιτς, Μπιρούτις, Λουκοσιούνας, Μπραζντέικις, Ντίμσα, Κάβανο, Μπουτκεβίτσιους, Ουλάνοβας.

Άλμπα Βερολίνουσραελ Γκονθάλεθ): Προσίντα, Σμιθ, Ντελόβ, Γουέτζελ, Σνάιντερ, Ολίντε, Κουμάτζε, Τίμαν, Σίκμα, Λάμερς, Μπλατ, Ζούσμαν.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Συλαϊδόπουλος: «Όσοι είναι Ολυμπιακοί είναι περήφανοι»

admin

Στον τελικό του Οέιρας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

admin

Ολοταχώς για sold out το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

admin