Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τριάρα… πρωτιάς για τη Σίτι

 

Οι Πολίτες έδειξαν ποιος είναι το… αφεντικό, επικράτησαν 3:1 της Άρσεναλ στο “Έμιρεϊτς” στο πλαίσιο της εξ αναβολής 12ης αγωνιστικής της Premier League και… σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Έτσι, ξεπέρασαν τους Κανονιέρηδες που έμειναν μακριά από τη νίκη για τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος.

Ο αγώνας: 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι που από την αρχή είχε φοβερό ρυθμό. Άρσεναλ και Σίτι έδειξαν από νωρίς τη διάθεση να πάρουν τη νίκη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με το… καλησπέρα, με τον Τσάκα να βρίσκεται σε θέση βολής και να σουτάρει και τη μπάλα να περνά άουτ. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους “κανονιέρηδες” με τον Ζορζίνιο να βγάζει εξαιρετική κάθετη στον Ενκέτια, με τον Ντία να προλαβαίνει και να κόβει την προσπάθεια. Η Σίτι σημείωσε την πρώτη καλή της στιγμή στο 16′ με τον Μαχρέζ να βρίσκει ιδανικά τον Χάαλαντ ο οποίος δεν πλάσαρε σωστά. Στο 22ο λεπτό, ήρθε και η πρώτη σημαντική προϋπόθεση γκολ της Άρσεναλ, με τον Έντεγκααρντ να τροφοδοτεί ιδανικά τον Εκνέτια, ο οποίος βρήκε με το κεφάλι, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν εντυπωσιακά τα αντίπαλα καρέ, ψάχνοντας το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα. Απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, ανοίγοντας το σκορ. Μεγάλο λάθος από την άμυνα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα τον Τομιγιάσου, που έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, με τον Ντε Μπρόινε να πετάγεται και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από 14 παιχνίδια, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η απάντηση από τους Λονδρέζους ήρθε άμεσα, με τον Τομιγιάσου που ήταν ο μοιραίος στην προηγούμενη φάση, να κανει το πλασέ και τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 40ο λεπτό, η Άρσεναλ κέρδισε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με τον Έντερσον να βρίσκει και να ρίχνει τον Ενκέτια, κάνοντάς του κάτι σαν… φράγμα στην προσπάθειά του να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να χρεώνεται το πέναλτι. Ο Σάκα ανέλαβε να το εκτελέσει, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1:1 και την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι δυνατός, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει και πάλι μπροστά στο σκορ, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να εκτελεί το φάουλ, τον Ρόδρι να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να βρίσκει στο έδαφος και να σταματά στο δοκάρι, με τον Ράμσντειλ να διώχνει με μπουνιά σε κόρνερ.

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και κυκλοφόρησε τη μπάλα, χωρίς όμως καμία ομάδα να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Η Σίτι στο 59ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, μετά την ανατροπή του Χάαλαντ από τον Γκάμπριελ μέσα στην περιοχή, όμως μετά από εξέταση του VAR, ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Νορβηγός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης. Το παιχνίδι συνεχίστηκε, με πολλά νεύρα και αψιμαχίες. Οι Πολίτες στη συνέχεια ανέβηκαν και έφτασαν άγγιξαν δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά το γκολ. Στο 68ο λεπτό ο Ζορζίνιο έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ακάντζι, ενώ στο 69ο λεπτό ο Ράμσντεϊλ σταμάτησε το πλασέ του Χάαλαντ, λέγοντας όχι. Μια όμως στιγμή αδράνειας στην άμυνα της Άρσεναλ, έδωσε την ευκαιρία στη Σίτι, η οποία με τον Χάαλαντ να τροφοδοτεί τον Γκουντογκάν και τον τελευταίο να δίνει στον Γκρίλις που σούταρε δυνατά και έκανε το 2:1, βάζοντας ξανά τους “γαλάζιους” σε θέση οδηγού. Oι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να σκοράρουν και πάλι. Μετά από φοβερή συνεργασία των ποδοσφαιριστών της Σίτι, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε σε θέση βολής τον Χάαλαντ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ράμσντεϊλ γράφοντας το 3:1. Λίγο πριν την εκπνοή του παιχνιδιού, η Άρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Ενκέτια να περνά άουτ. Έτσι οι Πολίτες πήραν μεγάλη νίκη κόντρα στους “κανονιέρηδες” -που έμειναν για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη- και πέρασαν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος!//

Γκολ: 42′ Σάκα / 24′ Ντε Μπρόινε, 72′ Γκρίλις, 82′ Χάαλαντ
Κίτρινες: 48′ Τομιγιάσου / 34′ Γουόκερ, 36′ Έντερσον, 45+2 Σίλβα, 62′ Γκρίλις
Δοκάρι: 45+5 Ρόδρι

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (83′ Γουάιτ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ζορζίνιο, Τσάκα (83′ Βιέιρα), Έντεγκααρντ, Σάκα, Μαρτινέλι (76′ Τροσάρντ), Ενκέτια.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (61′ Ακάντζι), Γκρίλις (77΄Φόντεν), Χάαλαντ

Ακολουθούν… 
Άρσεναλ: Άστον Βίλα εκτός 
Μάντσεστερ Σίτι: Νότιγχαμ Φόρεστ εκτός

Δείτε την βαθμολογία της Premier League όπως διαμορφώθηκε αναλυτικά εδώ


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παντρεύεται το καλοκαίρι ο Γιάννης Αντετοκούμπο

admin

Με δυο… τελικούς συνεχίζεται η δράση στην Εlite League

admin

Ο Ιμπραϊμοβιτς θέλει τον Φαν Μπόμελ για τη θέση του Πιόλι

admin