Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τριανταφυλλίδης και Γόντικας θυμούνται το… έπος του 87′ (audio)

 

Όμορφες θύμισες του θαύματος του ελληνικού βόλεϊ στη Γάνδη, το μακρινό 1987, από δυο σπουδαίους άσσους, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές της ΕΡΑΣΠΟΡ.

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης κι ο Δημήτρης Γόντικας , μέλη της «χρυσής» γενιάς του Ελληνικού Βόλεϊ, μίλησαν στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Ελλάδα των Σπορ» και στον Μάκη Τσίλκο, για την μεγάλη υπέρβαση της Εθνικής ομάδας. Σαν σήμερα 4/10, πριν από 35 χρόνια στην εποποιία της Γάνδης, μαζί με τους Στέλιο και Δημ. Καζάζη, Μουστακίδη, Ανδρεόπουλο, Αμαργιαννάκη, Τεντζέρη, Ντράγκοβιτς, Μαργαρώνη, Δημητριάδη, Κουτσονίκα , Νικολαίδη, έγραψαν ιστορία με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η  εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, έχοντας για τεχνικό ηγέτη τον Θανάση Μαργαρίτη, κέρδισε τότε 3-2 την σπουδαία Σουηδία του Γκούσταφσον και μας θύμισαν όμορφες στιγμές.

Ο Δημήτρης Γόντικας στον πάγκο του Παναθηναϊκού. EUROKINISSI

«Κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση. Κοιτάξαμε στα μάτια όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης και τους κερδίσαμε. Ήταν μια χρυσή φουρνιά. Δυστυχώς όμως δεν μας δικαίωσε η ιστορία, εκείνης της επιτυχίας. Το βόλεϊ δεν είχε την συνέχεια που θα έπρεπε να έχει» δήλωσε στην ΕΡΑΣΠΟΡ ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ενώ ο Δημήτρης Γόντικας συμπλήρωσε: «Αισθανόσουν ότι έπαιζες με τους καλύτερους στον κόσμο και να τους κερδίσεις». Μϊλησαν και για το φετινό πρωτάθλημα, που θα είναι υπέρ το δέον ανταγωνιστικό, ενώ τόνισαν πως θα πρέπει να έχουν σπουδαία κίνητρα τα νέα παιδιά, για να …ανέβουν τα σκαλιά της επιτυχίας και να γίνουν θαύματα, για να έχουμε και πάλι συμμετοχή σε Ολυμπιακούς στο Beach Volley, που ναι με έρχεται πολύς κόσμος, αλλά λείπουν τα κίνητρα για την επιτυχία.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:



Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 15:00 η άφιξη των πρωταθλητών Ευρώπης

admin

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες για οπαδική βία (video)

admin

Κράτησαν τις έδρες τους Καβς και Νικς

admin