Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσαγκαράκης: «Διαφορά μεγάλη όσο ένας… ωκεανός»

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε έναν πρώτο απολογισμό εστιάζοντας στην προσπάθεια της Εθνικής U23, λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 3×3 U17 που θα φιλοξενηθεί στην Πλατεία Νερού 2-4 Σεπτεμβρίου.

Οι Εθνικές Ομάδες 3×3 έκαναν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι φέτος. Μπήκαν οι βάσεις για ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες και το μέλλον φαντάζει πιο αισιόδοξο. Ο Άγγελος Τσαγκαράκης, ένας γνώστης του αθλήματος και αθλητής με επιτυχίες ο ίδιος αυτής της διαφορετικής ανταγωνιστικής και έντονης μορφής μπάσκετ έβαλε τα θεμέλια μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Δανιήλ.

«Τι καλοκαίρι! Η διαδικασία του να χτίζεις κάτι καινούριο είναι δύσκολο, αλλά είναι επίσης ότι πιο όμορφο, όταν αρχίζεις και βλέπεις τους πρώτους σπόρους που φύτεψες να δίνουν καρπούς, να γίνονται ψηλά και δυνατά δέντρα. Με την Εθνική Ομάδα U23 στον τελευταίο μας τελικό απέναντι στην Ιταλία στο Nations League με τα αγόρια και ήταν ουσιαστικά σαν να είναι η περίληψη όλου του καλοκαιριού μας. Φτάσαμε τόσο κοντά, αφήσαμε τόσες υποσχέσεις και ήταν στενόχωρο να βλέπεις αυτό το γκρουπ παικτών να μην καταφέρει να φύγει με μια τελευταία νίκη. Αλλά τα τελευταία τρία Stop είναι η ελπίδα μας για το μέλλον.

Σας παρακαλώ πιστέψτε το!

Τρεις φορές τρίτοι, δύο φορές δεύτεροι, μία φορά νικητές. Μόνο στο Stop στο οποίο τραυματίστηκε ο Φώτης Καρπής τερματίζοντας στην πέμπτη μας εμπόδισε από το να τερματίσουμε στην Τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Τα παιδιά πεινάνε για περισσότερα, γνωρίζοντας ότι οι Καλιανιώτης, Σταυρακούκας, Αρνόκουρος και Σωτηρίου θα επιστρέψουν το επόμενο καλοκαίρι, ενώ θα έχουμε και τους Ζαρκαδούλα και Τσουργιάννη στην U23 είναι μια προοπτική που σε κάνει να ανυπομονείς!

Τα κορίτσια, στη διάρκεια αυτών των τριών τελευταίων stop έδειξαν τεράστια βελτίωση και έπαιξαν 3×3 με ένα συναρπαστικό στυλ. Είμαι πολύ περήφανος και για το δικό τους καλοκαίρι. Από τα πρώτα μας παιχνίδια στο Τελ Αβίβ και στα τελευταία μας στο Βουκουρέστι, η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη όσο ένας… Ωκεανός!

Ήταν τα τελευταία παιχνίδια για τα περισσότερα από τα κορίτσια στην κατηγορία U23, αλλά θα μπορούν να αγωνιστούν στην κατηγορία Open του χρόνου. Μόνο οι Ζωή Κορρέ, Ιωάννα Χατζηβασιλείου και Ελευθερία Μαγγίνα θα επιστρέψουν να αγωνιστούν στο U23. Oι κυρίες μας άνοιξαν το δρόμο για την επόμενη γενικά ταλέντων να ενδιαφερθεί για το 3×3! Και πραγματικά ανυπομονώ για το επόμενο καλοκαίρι.

Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα μηνύματα που μας στέλνατε στη διάρκεια αυτών των δυνατών μαχών και τη μεγάλη υποστήριξη. Ελπίζουμε ότι τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας της U23 θα σας κάνουν τόσο περήφανους, όσο έκαναν εμένα.

Είχαμε ένα πολύ θετικό καλοκαίρι μέχρι τώρα με την U23, την U21 αργότερα στην οποία αγωνιστήκαμε χωρίς τον Δημήτρη Τσουργιάννη, ενώ έρχεται και το 3×3 U17 Europe Cup στο δικό μας σπίτι 2-4 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού. Σας περιμένουμε να στηρίξετε από κοντά τα «μωρά» μας του 3×3 που θα δώσουν τον καλύτερό τους αυτό στην Ελλάδα για την Ελλάδα».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ακρόπολη φωτίστηκε από την Ολυμπιακή Φλόγα (video)

admin

Παρών ο Καρούσο στον τελικό των Play In

admin

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των playoffs της Euroleague

admin