Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: «Θα σημαίνει πολλά για εμένα αυτός ο τίτλος»

 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, στάθηκε σε δηλώσεις του στο δύσκολο ξεκίνημα, που είχε στη σεζόν, λόγω του τραυματισμού στον ώμο, τον όμιλο στον οποίο κληρώθηκε και τις πιθανότητες νίκης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε ευτυχισμένος, που βρίσκεται στα τελικά του ATP Finals και ανέλυσε τη διαδρομή του, για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η προσπάθειά του ξεκινάει τη Δευτέρα (14/11, 22:00) κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο ίδιος δήλωσε αναλυτικά:

Για την πιθανότητα να κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν είπε:

«Θα σημαίνει πάρα πολλά. Θα είναι φανταστικό. Θα προσπαθήσω να είμαι χαλαρός, να απολαύσω τη διαδρομή και να μη σκέφτομαι τον προορισμό, αφού το ταξίδι είναι αυτό που σημαίνει πολλά. Το να παίξω καλό τένις και να απολαύσω το παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό από την εμμονή με τον τίτλο του Νο1 στον κόσμο, που μπορεί να έρθει τώρα, μπορεί να έρθει αργότερα. Είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ».

Για την αγωνιστική του κατάσταση:

«Νιώθω πολύ καλά με το σώμα και το παιχνίδι μου. Χαίρομαι που είμαι εδώ για να παλέψω για κάτι πολύτιμο σε μια τέτοια διοργάνωση. Κέρδισα τη θέση μου παίζοντας συνεπές τένις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με καλά αποτελέσματα σε όλες τις επιφάνειες. Κατέληξε καλύτερα από ότι περίμενα και είμαι χαρούμενος που είμαι ένας από τους οκτώ καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Για την επέμβαση στον ώμο, στην αρχή της σεζόν:

«Δεν σκεφτόμουν τα καλύτερα εκείνη την περίοδο, το μυαλό μου ήταν στο πώς θα επανέλθω πιο δυνατός. Ειλικρινά, δεν είχα προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς. Νόμιζα ότι θα ανέβω στη διάρκεια της σεζόν, ίσως στα μέσα των τουρνουά σε χωμάτινες επιφάνειες. Ο γιατρός μου έλεγε ότι ίσως χρειαστεί χρόνος.

Κατάφερα να παίξω καλό τένις στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, παίζοντας χωρίς να έχω προσδοκίες, θα έλεγα. Συνέχισα να συγκεντρώνω βαθμούς στην αρχή της σεζόν και αυτό αποτέλεσε ένα σημάδι, μια εικόνα του που βρισκόμουν στο παιχνίδι μου, ότι δεν έπρεπε να κάνω πίσω. Ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω».

Για τον όμιλο του στο ATP Finals, μαζί με τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ:

«Δεν θα είναι εύκολο, ε; Αυτές οι διοργανώσεις είναι απαιτητικές, η ένταση είναι στα ύψη. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, δεν έχει καμία σημασία. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν, είμαστε στα ίσα. Μέχρι να βγούμε στα κορτς, έχει σημασία η ψυχολογία και η σκληρή δουλειά που πρέπει να καταθέσεις, για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στον τελικό του LEN Champions League η Σαμπαντέλ

admin

Οριστική αναβολή στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

admin

Ισπανία (32η Αγωνιστική): Στην σκια του “el clasico”

admin