Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν ένα μεγάλο ΟΑΚΑ»

 

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το παιχνίδι κόντρα στον Άλβαρο Γκιγιέν, τονίζοντας ότι δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση, ενώ μίλησε και για τα όνειρά του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε αμέσως μετά το πρώτο του παιχνίδι στο Davis Cup στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αναφερόμενος στα όνειρά του, αλλά και στο γεμάτο γήπεδο που για πρώτη φορά παίζει στην Αθήνα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«Πάντα ήμουν χαρούμενος που έπαιζα, αλλά υπήρχαν και περίοδοι που δεν είχα το ίδιο πάθος για το άθλημα. Αυτό ξεκίνησε με αφορμή να δημιουργήσω περισσότερη θετικότητα στην καθημερινή μου ζωή. Κάτι που έλειπε και δεν ήταν τόσο συχνό. Είναι κάτι στο οποίο δουλεύω κάθε μέρα. Θέλω να βρίσκομαι σ’ αυτή τη νοητική κατάσταση. Επίσης νιώθω ελεύθερος με τον εαυτό μου, τις αποφάσεις που παίρνω και τους ανθρώπους με τους οποίους θέλω να μοιράζομαι τη ζωή μου. Γιατί η ζωή μου είναι το τένις».

Για τον Μαρκ Φιλιππούση: «Ο Μαρκ είναι σίγουρα μια φρέσκια ανάσα. Είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει συγκεκριμένες καταστάσεις καλύτερα από τους υπόλοιπους με τους οποίους έχω δουλέψει. Έχει περάσει και ο ίδιος τα ίδια πράγματα που περνάω, καταλαβαίνει πότε πρέπει να μιλήσει και πότε δεν πρέπει να μιλήσει. Είναι γενικά πολύ χαλαρός άνθρωπος. Όταν έχει αρνητικά συναισθήματα δεν νιώθεις τον αρνητισμό να περιβάλλεται γύρω σου, οπότε αυτό σίγουρα βοηθάει πάρα πολύ στο να δημιουργήσει μια καλύτερη ατμόσφαιρα στην ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να δημιουργεί ηρεμία γύρω του».

Για το ΟΑΚΑ: «Ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ – έστω και το διπλανό γήπεδο. Έναν τελικό Davis Cup με μία καλή ομάδα. Να ξεσηκώνουμε το κοινό σε ένα ματς πόιντ. Θα σπάσουμε ακόμα περισσότερα ρεκόρ, όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Πιστεύω πως μπορούμε να μαζέψουμε τετραπλάσιο κόσμο απ’ αυτόν που έχουμε τώρα. Με κάποια Grand Slam στο όνομά μας, με μία εκδήλωση, μπορούμε να γεμίσουμε ακόμα και το Μαρακανά. Φαντάζομαι μία εκδήλωση, όπως αυτή στο Μεξικό, την οποία οργάνωσαν Φέντερερ και Ζβέρεφ. Έπαιξαν μπροστά σε 100.000 κόσμο. Μακάρι να το καταφέρουμε κάποια στιγμή αυτό, εγώ με την Μαρία, θα ήταν καλή αρχή να ξεκινήσουμε με το μισό».

Για τον αγώνα: «Δεν ήταν και ο καλύτερος μου αγώνας σήμερα. Σκεφτόμουν πολύ και τους δύο αδικοχαμένους πιλότους. Υπήρχε κι ένα μικρό άγχος λόγω του κόσμου, δεν το έχω βιώσει ξανά αυτό, τόσο πολύ κόσμο στο πλάι μου. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Προσπάθησα να παίξω το καλύτερο που μπορούσα. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, δεν έχω συνηθίσει να παίζω σε τέτοιες συνθήκες, με τόσο κόσμο. Όμως, βρήκα τρόπους να ανταπεξέλθω. Βοήθησε και ο κόσμος και έτσι “απελευθερώθηκα” στο δεύτερο σετ».

Για τα όνειρά του: «Έχω πολλά όνειρα στο χώρο του τένις. Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να κατακτήσω το Davis Cup με την Ελλάδα, τα τέσσερα Grand Slams και το Νο.1 του κόσμου».

Για τη φάση που βρίσκεται: «Είμαι σε μια καλή φάση τενιστικά αυτή τη στιγμή. Έχω περιθώριο να φτιάξω ένα πιο επιθετικό backhand. Αυτή τη στιγμή μου λείπει ένα 5-10% από τη δύναμη που μπορώ να βάλω και που στοχεύω. Οπότε θέλει δουλειά για να μπορέσω να χτυπάω το backhand με τη συγκεκριμένη δύναμη και να νιώθω ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση σε έναν αγώνα. Πάντως έχουν αλλάξει πάρα πολλά βλέποντας το παιχνίδι μου 3-4 χρόνια και η ηρεμία μου στο γήπεδο είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα απ’ ότι ήταν τότε. Βλέποντας το παιχνίδι 3-4 χρόνια πριν, έχουν αλλάξει πολλά».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Τιμή στους πεσόντες της Καισαριανής από τον ΣΕΓΑΣ, το ΕΚΑ και το ΕΚΠ

admin

Το βόλεϊ… γιορτάζει στη Λάρισα (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

admin

Πτώση στο νούμερο 12 για τον Τσιτσιπά

admin
Translate »
×