Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υλοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος για τις λιγνιτικές περιοχές Κοζάνης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις λιγνιτικές περιοχές από το Πράσινο Ταμείο. Ένα πολύτιμο εργαλείο για την υλοποίηση έργων  που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες.

67 συνολικά έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, που έχουν στόχο την διαφοροποίηση των τοπικών κοινωνιών από την λιγνιτική περίοδο, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια πράσινη και κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Το συνολικό ποσό από το Ταμείο ανέρχεται σε  41,38 εκατ. ευρώ για το έτος 2022.

Έργα, που αφορούν τους Δήμους Κοζάνης και Φλώρινας αναμένεται να δώσουν πνοή στην οικονομική ανάπτυξη της δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, σε συνεργασία με  τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς.

Ως σημαντικότερα από τα έργα που έχουν εγκριθεί είναι η ίδρυση κόμβου λειτουργίας υδρογόνου, ο βοτανικός κήπος, καθώς και το έργο για την συλλογή των φυτοφαρμάκων. Σε αυτόν τον σχεδιασμό σημαντική συμμετοχή έχει και το πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σε επίπεδο έρευνας, καινοτομίας και εφαρμογών.

Το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου για τις λιγνιτικές περιοχές συμπληρώνει χρηματοδοτικά το πρόγραμμα για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (ΔΑΜ) και κάνει πράξη την επιλογή της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ανθρακικού αποτυπώματος της χώρας.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας (video)

admin

«Ο Επισκέπτης» του Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ στο Ράδιο Σίτυ

admin

36η Αρχαιολογική Συνάντηση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

admin
Translate »
×