Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υψηλές πληρότητες  το καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της Κω

Μια χρονιά που έφερε χαμόγελα στους επιχειρηματίες του τουρισμού, ήταν η φετινή για την Κω, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Αισιοδοξία και σχεδιασμός εν αναμονή της επόμενης σαιζόν, είναι το μήνυμα των τοπικών φορέων.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στα κορυφαία τουριστικά brand παγκοσμίως. Αυτό επιβεβαιώθηκε φέτος το καλοκαίρι, καθώς οι προσδοκίες ξεπέρασαν εκείνες του 2019, όπως επισημαίνει η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Κω.

Την χρονιά που έληξε τουριστικά υπήρχε αύξηση 6% σε σχέση με το 2019 και στη περιοχή του Αιγαίου γενικότερα η αύξηση έφτασε στο 15%, αναφέρει η κ. Σβύνου.

Η Κως, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Tour Operator, και αναμένεται μια ακόμη καλύτερη χρονιά για το 2023.

«Έχουμε πολλά ζητήματα να επιλύσουμε, όπως η έλλειψη εργαζομένων και η ενεργειακή κρίση, που αυξάνει τις τιμές του τουριστικού προϊόντος από πολλές απόψεις πέραν των μεταφορικών».

Αύξηση σε σχέση με το 2019 παρουσίασε και ο Σεπτέμβριος, με 205.000 απευθείας διεθνείς αφίξεις στην Κω, αλλά το τουριστικό πακέτο έχει κλείσει πλέον, εξηγεί η κ. Σβύνου. Γερμανοί και Βρετανοί ήταν οι τελευταίοι επισκέπτες της τουριστικής περιόδου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα επηρεαστεί και ο τουρισμός στην Ελλάδα. Εκτός από το 10% του πληθυσμού που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα δαπάνης χρημάτων, οι συνήθεις τουρίστες δεν θα έχουν την δυνατότητα διακοπών και μάλιστα ακριβών. Ένας παράγοντας που θα πρέπει να έχουν υπ’  όψιν όλοι οι συμμετέχοντες στο τουριστικό προϊόν.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕυμορφία Δημητρακοπούλου

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin